Lady Diana

 FOTOGRAFIJE: INSTAGRAM/CANVA
Tajna vitke linije

Bivši kuhar Buckinghamske palače otkrio kako je izgledala prehrana princeze Diane, a jedno jelo većina Hrvata obožava

Kuhar se prisjeća kako bi on i princeza ponekad zavarali dječake da pomisle da jedu istu hranu kao njihova majka

Princeza Diana više od 20 godina nakon svoje smrti očarava svijet, a brojni obožavatelji i dalje žele znati sve detalje njezinog života. Tako je u nedavnom intervjuu za Daily Mail, bivši kraljevski kuhar otkrio što je princeza Diana jela svaki dan. Naime, princeza od Walesa preferirala je s prehranu s niskim udjelom ugljikohidrata i masti, iako se čini ih je ipak jela s vremena na vrijeme.

Kuhar Darren McGrady služio je kraljevskoj obitelji više od 15 godina. Proveo je 11 godina pripremajući hranu za kraljicu Elizabetu II. u Buckinghamskoj palači, a zatim je prešao na kuhanje za princezu Dianu nakon njezinog neslužbenog razvoda od princa Charlesa 1993. godine, nakon čega je živjela u sjevernom dijelu Kensingtonske palače.

- Ona bi mi rekla "Ti se riješi masti, a ja ću se riješiti ugljikohidrata u teretani" - rekao je McGrady.

Dodaje kako je redovito voljela jesti punjene paprike.

Uz to je, kaže obožavala puding od kruha i maslaca, toliko da bi kad ga McGrady pravio, ušla bi u kuhinju i pojela grožđice s vrha. Isto tako, navodi kako je princeza Diana jela crveno meso samo u posebnim prilikama, kuhar se prisjeća kako je jednom tražila pečenu janjetinu kad je ugostila Clinta Eastwooda na večeri.

Dianini sinovi, William i Harry, ističe preferirali su hranu koju obožava većina djece, kao što su pizza i riblji štapići, no voljeli su i pastirsku pitu i flan od banane.

Kuhar se prisjeća kako bi on i princeza ponekad zavarali dječake da pomisle da jedu istu hranu kao njihova majka.

- Hranili smo ih pečenim krumpirom i pečenom piletinom, ali skinuli bismo kožu. Za Dianu sam krumpir skuhao i ubacio u bjelanjke i papirku - objasnio je McGrady.

McGrady ima lijepe uspomene i na rad za kraljicu Elizabetu II.

- Uglavnom smo apsolutno obožavali kraljicu, pa smo htjeli učiniti sve što smo mogli da joj malo olakšamo dan. Bili su to vrlo sretni dani, imam neka vrlo sretna sjećanja - zaključio je.

Linker
19. travanj 2024 14:36