Penis je njegov, ali kako on funkcionira utječe i na vas :)
 Foto: Istock
uvjerite se sami

Ako penis otkaže poslušnost ove namirnice ga mogu 'vratiti u život'

Ovdje ne govorimo samo o održavanju erekcije tijekom seksa, već i o broju spermija, libidu, raku prostate...

Previše alkohola, stresa, pušenja i nedostatak sna nisu jedini čimbenici koji mogu imati značaja utjecaj na zdravlje penisa. Prehrana tu igra veliku ulogu. Ovdje ne govorimo samo o održavanju erekcije tijekom seksa, već i o broju spermija, libidu, raku prostate.

Ovo je najbolja hrana za vaš penis

Kamenice

Naravno, one imaju reputaciju afrodizijaka, iako nikakvi dokazi ne dokazuju da imaju ikakvog utjecaja na seksualni nagon, kaže američki urolog Paul Turek. Međutim, ono što one mogu učiniti jest pomoći kod zadržavanja snažne erekcije. Kamenice su naime bogate cinkom, koji podupire erekciju.

Maslinovo ulje

Samo devet žlica ulja tjedno u sklopu zdrave mediteranske prehrane bogate voćem, povrćem, ribom i grahoricama u spomenutoj grupi muškaraca smanjuje impotenciju za oko 40 posto, pokazalo je nedavno istraživanje.

Grčki znanstvenici istraživanje su proveli na 660 dobrovoljaca prosječne dobi od 67 godina.

Rezultati upućuju na to da zdrava prehrana u srednjim godinama jamči aktivan spolni život muškarcima i bez Viagre i drugih stimulansa u šezdesetim i sedamdesetim godinama života.

Uvjereni su da je riječ o maslinovu ulju koje održava zdravima krvne žile i cirkulaciju.

Losos

Jedna nedavna studija pokazala je da antioksidativna i protuupalna svojstva omega-3 masnih kiselina mogu pomoći u tome krv ode na pravo mjesto. Ako niste ljubitelj ribe, drugi izvori omege 3 uključuju orašaste plodove, sjemenke lana, buče, sezama, suncokreta i njihova ulja, orasi

Rajčice

Rajčice dobivaju svoju bogatu crvenu boju od antioksidanta koji se zove likopen. Antioksidansi su glavno oružje koje vaše tijelo koristi za borbu protiv slobodnih radikala, što uzrokuje oštećenja stanica. Likopen pozitivno djeluje na organizam na više načina. Važan je za zdravlje prostate i što je njegova prisutnost u prehrani veća, rizik za pojavu ove maligne bolesti je manji. Likopen također poboljšava plodnost i njegova prisutnost u prehrani povećava pokretljivost spermija.

Čili

Začinjena hrana može poboljšati vazodilataciju, što znači da pomaže u širenju krvnih žila, što olakšava lakši protok krvi. A budući da je erekcija vrti oko protoka krvi u penis, više vazodilatatora nije na odmet.

Što izbjegavati

Hrana bogata omega-3 masnim kiselinama i nezasićenim mastima dobre su za penis, dok bi one zasićene ili trans masti trebalo što više izbjegavati. Na popisu se tako nalazi pržena hrana, naresci, slanina, gazirana pića… U nezdravoj kategoriji je i hrana bogata natrijem koja može uzrokovati visoki krvni tlak i ugroziti kardiovaskularno zdravlje.

Linker
03. travanj 2024 17:43