SHUTTERSTOCK
Njam

Ako je vjerovati Mary Berry, ovaj sastojak iznenađenja će pire krumpir dovesti do savršenstva

Priprema ovog priloga je brza i jednostavna

Poznata engleska kuharica, Mary Berry nesumnjivo svaki put osvaja simpatije mnogih zbog činjenice da standardne recepte dodatno podiže sastojkom iznenađenja. Ovog puta to je učinila s pire krumpirom. Krumpir sam po sebi omiljena namirnica brojnih, u kombinaciji s mlijekom ili vrhnjem, maslacem i soli pretvara se u fantastičnu teksturu pirea i odličan je prilog mnogim jelima. Ipak, Mary i ovo diže na višu razinu dodajući sastojak koji vjerojatno imate doma ili u obližnjoj trgovini. Riječ je o zrnatom, Dijon senfu koji postojećem kremastom okusu pirea daje dozu pikantnosti.

Pire krumpir Mary Berry

Sastojci:

  • 1,5 kg krumpira, oguljenog
  • 50 g maslaca
  • 100 ml mlijeka
  • sol i papar
  • 2 žlice zrnatog, Dijon senfa

Priprema:

1. Narežite krumpir na male kockice i stavite ga u posudu s hladnom i posoljenom vodom. Za pire koristite brašnaste krumpire.

2. Kocke krumpira skuhajte, zatim ocijedite i vratite u posudu.

3. Dodajte maslac i mlijeko i zgnječite sve sastojke gnječilicom.

4. Nakon što se sastojci sjedine, dodajte sol i papar, a potom umiješajte dvije lice zrnatog senfa.

Za pripremu ovog ukusnog priloga trebat će vam manje od 30 minuta.

Linker
26. travanj 2024 15:45