Spriječite uobičajenu ispucalost i neugodan osjećaj peckanja

 FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Tako jednostavno

Zimski balzam za usne iz vlastite radionice

Napravite svoj njegujući balzam sa samo tri sastojka

Ovaj hranjivi i njegujući balzam koji se priprema brzo i jednostavno štitit će vaše usne cijele zime i spriječiti uobičajenu ispucalost, hrapavost i neugodan osjećaj peckanja.

Potrebna su vam samo tri sastojka: ulje slatkog badema, naribani pčelinji vosak i kokosovo ulje (hladno prešano, kruto) te posudice (od 10 ml) u kojima ćete držati balzam.

Za mjerenje sastojaka možete koristiti čašice ili žličice, važno je samo da sve sastojke dodate u istoj količini. Naime, možete pripremiti i veću količinu balzama pa ga rasporediti u nekoliko posudica kako biste bili opskrbljeni duže vrijeme.

Prvo rastopite pčelinji vosak u mikrovalnoj pećnici (1 minutu) ili u posudici na pari, zatim u rastopljeni vosak dodajte kokosovo ulje i ulje slatkog badema te miješajte dok se kokosovo ulje ne rastopi. Nemojte pokušavati zagrijati sve sastojke odjednom jer pčelinjem vosku treba duže da se rastopi. Napunite posudice smjesom (uz pomoć žlice ili medicinske šprice) i ostavite da se ohladi i skruti.

Ovom čarobnom njegujućem balzamu svatko bi se obradovao pa je to i odlična ideja za poklon. Posudice možete ukrasiti izrezanim pahuljicama od papira te ih pokloniti prijateljicama i drugim dragim osobama.

Linker
25. travanj 2024 15:10