Hranimo i čistimo kožu
 Getty Images
Prirodna rješenja

Zatežu i pomlađuju: Tri maske protiv bora iz kućne radinosti

Dobro odabrani prirodni sastojci odlični su borci protiv starenja kože. Ove maske su preporuka upravo za to  

Ljekovito bilje može pomoći u liječenju kožnih bolesti, a prirodne maske pogotovo pomažu kod smirivanja upala. Pravi sastojci, osim što kožu liječe, imaju pozitivan učinak i na njen izgled, odnosno mogu smanjiti bore. Ove su tri maske preporuka upravo za to.

1. Maska od meda

Žlicu meda pomiješajte sa žlicom jogurta, čajnom žlicom limunova soka i prstohvatom cimeta. Kako biste lakše pomiješali sastojke, možete dodati i malo tople vode. Masku nanesite na lice i ostavite desetak minuta pa isperite mlakom vodom. Nanosite tri puta tjedno. Pomaže koži da se nahrani i čisti je od mrtvih stanica pa koža postaje otpornija na stvaranje bora.

2. Maska od maslinova ulja

Maslinovo i bademovo ulje najpoznatija su ulja koja se rado mažu na lice jer potiču zatezanje kože i hrane je vitaminima A i E, borcima protiv slobodnih radikala i starenja kože. Možete nanijeti čisto maslinovo ulje na lice i vrat (i na cijelo tijelo!), a možete ga pomiješati i s malo meda i nekoliko kapi glicerina.

3. Maska od piskavice

Sameljite šaku svježeg lišća piskavice i pomiješajte ga s malo vode, nekog ulja za lice ili meda da dobijete pastu. Nanesite na lice i ostavite da djeluje preko noći. Ujutro isperite. Ljekovita biljka piskavica blagotvorno djeluje na kožu sklonu aknama, ali i na suhu kožu sprečavajući preranu pojavu bora.

Linker
15. travanj 2024 23:47