FOTOGRAFIJE: INSTAGRAM
Što ćemo viđati?

Zagrebački frizeri otkrivaju najveće trendove ove jeseni: Vraća se i jedna omražena frizura

Ove jeseni najveći trendovi u njezi kose stavljaju fokus na ozdravljenje vlasišta

Jesensko doba znači promjene u njezini kose, možda je vrijeme da odbacimo ljetne valove i posvetimo se kvalitetnom tretiranju vlasišta proizvodima koji će ojačati našu kosu i ujedno ju učiniti sjajnijom. Naravno, to ne znači da trebamo odbaciti trendy frizure. Baš zato smo nazvali "Vikler i ruž", "Evelin" i "Frizerski Studio IN" kako bismo saznali koji su trendovi u njezi kose, ali i koje frizure ćemo viđati na ulicama ove jeseni.


Vikler i ruž

Salon koji se proslavio svojim uslugama za koje se ne trebate naručiti niti rezevirati termin, zna da je temelj lijepe kose kvalitetna njega. Natuknuli su nam kakva će biti njega kose ove jeseni, ali i da je važno kosu pripremiti za novo godišnje doba.

- S obzirom na to da se bliži hladnije vrijeme, potrebno je očistiti vlasište. Našim klijenticama nudimo pilinge za kosu kako bi im tjeme pripremili za jesen - navode iz salona "Vikler i ruž".

Što se tiče frizura, nastavit ćemo viđati svijetle nijasne.

- Jesensko vrijeme uključivat će sve plave tonove, od bisernoplavih do gingerblonde - ističu.

Uz svijetle tonove u "Vikler i ruž" klijentice dolaze i po ekstenzije.

- Naravno, odabiru ih kako bih produžili svoju kosu i povećali njezin volumen, ali isto tako zbog same promjene boje. Dakle, klijetnice odabiru mijenjaju boju kose pomoću ekstenzija - objasnili su.



Evelin

Vlasnica salona Evelin Benković uočila je kako sve više klijetnica daje njezin kose posebnu pažnju.

- Unatrag par godina fokus je na zdravlju kose i vlasišta, proizvodi su prilagođeni potražnji. Danas je, nažalost, stresirano osjetljivo i dehidrirano vlasište sasvim normalno. Zbog stila života, zagađenosti zraka i svega što unosimo u sebe - objasnila je Evelin.

Naglasila je kako se svatko od nas mora pobrinuti za zdravlje vlasišta.

- Problematika masnog vlasišta je uzela maha jer sve više vremena provodimo u zatvorenim prostorima. Isto tako, čim je vlasište masno dolazi do prhuti i ispadanja kose - rekla je Evelin.

Stoga ove jesenu u salonu pojačavaju njegu vlasišta pilinzima te maskama za rehidraciju.

Uz fokus na zdravom vlasištu, Evelin je primijetila kako više nije hit duga valovita kosa nego su se vratile tehnike šišanja.

- Vratila se frčkava kosa i sve tehnike sušenja kose, uz to se nose slojevite frizure kako bi se dobio maksimalni volumen. Mullet short tehnika je ultra trend, iako ima dosta podijeljenih mišljenja oko nje. Ošišala sam Niku Turković i sretna sam jer smo uspjele zaluditi hrpu cura - rekla je vlasnica salona. Naglasila je kako su sve to tehnike 60-ih i 70-ih godina te da će obilježiti ovu jesen.

Također se vratila ultra glossy hair ravna peglana kosa, ali ona ne smije biti masna i teška nego lagana i lepršava.




Frizerski Studio IN

Helena Borčić, vlasnica Frizerskog Studija IN, nam je otkrila kako u svojoj ponudi imaju poseban tretman njege kose.

- Radimo njegu vlasišta i kose na bazi boostera, a cilj nam je uravnotežiti vlasište kako bi bilo što zdravije. Međutim, svaki tretman je personaliziran pa tako svaki klijent dobiva njegu specijaliziranu za njegovo vlasište - objasnila je Helena. Dodaje kako personaliziranu njegu rade na temelju kompjuterske analize.

Analiziraju se unutarnje potrebe vlasišta i prema tome se preporučuju tretmani kose u salonu, kao i kućni režim njege. Tako rješavaju probleme vlasišta, ali i dužine. Primjerice problem masnog vlasišta i suhe kose može se riješiti ovom tehnikom.

Svaki klijent nakon analize dobiva tretman na temelju pet boostera i dvije maske, ali se tretman razlikuje prema tipu kose i razdoblju kad ga klijent zatraži.

Što se tiče frizura, predvladavaju tople nijanse, od zlatne blonde do bakrenih, a brojne klijentice odlučuje se za frizure koje daju dodatni volumen.

Linker
18. travanj 2024 15:22