U ovoj dobi za vašu je kožu vrlo važan piling, ali ne bilo kakav.
 Getty Images/iStockphoto
MINI SPECIJAL

VODIČ Pravilna njega lica za svaki tip kože [6]

Od jutra do večeri: kako najbolje odabrati proizvode za svoju kožu. Pomoći će vam naš vodič! Kao što znate različiti su tipovi kože, postoji normalna, mješovita, suha, osjetljiva, masna, a ovog puta se bavimo onom za koju će nam kad-tad savjet dobro doći - zrelom kožom! 

Svaki tip kože nosi sa sobom određene izazove (doduše, neki manje, neki više), a uz bogatstvo kozmetičkih proizvoda na tržištu ponekad je teško odabrati što točno vašem licu treba. "Pročešljali" smo gomilu savjeta dermatologa i stručnjaka za kožu kako bismo taj odabir učinili što jednostavnijim i što učinkovitijim i donosimo ono što vaš tip kože treba svako jutro i svaku večer, ali što će vam dobro doći tu i tamo.

Za početak morate znati svoj cilj:

Cilj njege suhe kože mora biti obnavljanje barijere kože i sprečavanje gubitka vlage. Kod zrele kože smo na više frontova - protiv bora, tamnih mrlja i opuštene kože. Ako imate masnu kožu, borite se sa žlijezdama lojnicama koje rade snažnije i luče više sebuma. Mješovit tip kože izazovan je jer treba naći balans. S osjetljivom kožom treba naročito blago postupati, a ako ste sretnica s normalnom kožom, potrudite se da što dulje ostane takva.

ČITAJTE I:


ZRELA KOŽA

Sasvim je prirodno da kako i mi, tako i naša koža stari, i to treba prihvatiti. Ali ako joj možemo pružiti njegu kako bismo što više odgodili i ublažili taj proces, nitko nam neće zamjeriti, je li tako? Kod zrele kože borimo se na više frontova - protiv bora, tamnih mrlja i opuštene kože - ali s upornošću i pravom rutinom rastu i šanse za pobjedu. Što se tiče njege zrele kože, ona je jednaka rutini koja funkcionira kod suhe kože, s tim da sastojci ipak moraju biti brojniji, a formule bogatije.

Ako ste zbunjeni silnim izborom preparata za zrelu kožu i njihovim sastavom, stručnjaci za kožu kažu da ne možete pogriješiti s antioksidansima.


JUTARNJA RUTINA: gel za čišćenje, tonik, serum s antioksidansima, hidratantna krema sa SPF-om

S čišćenjem i toniziranjem postupajte kao što je navedeno kod suhe kože, dakle sasvim nježno i neagresivno, no koristite snažniji antioksidativni serum koji će, osim što će štititi, i posvijetliti vašu kožu. Nakon seruma obavezno se nanosi bogati sloj hidratacije sa snažnom zaštitom od sunca, a posebnu pozornost treba posvetiti vratu i dekolteu.


VEČERNJA RUTINA: sredstvo za čišćenje, serum s antioksidansima, bogata hidratantna krema

Nakon nježnog čišćenja lica vaša koža je ponovno spremna za bogati antioksidativni serum (vitamin C, resveratrol, vitamin E), a dobro će doći i oni s hijaluronskom kiselinom i peptidima koji će dati koži punoću. Nakon seruma potrebno je nanijeti bogatiju noćnu kremu za vlaženje kože.


POSEBNA NJEGA: piling i hranjiva maska

Piling je, kao kod suhe kože, preporučljivo raditi, no neka to bude nježno i radije birajte kemijski (kiseline) od mehaničkog (zrnca). Umirujuća i hranjiva maska nakon eksfolijacije zaokružit će vašu posebnu njegu.


Prijedlog proizvoda pogodnih za njegu zrele kože lica.

Linker
19. travanj 2024 13:43