Ovaj tip kože može biti jako zahtjevan...
 Getty Images
MINI SPECIJAL

VODIČ Pravilna njega lica za svaki tip kože [2]

Od jutra do večeri: kako najbolje odabrati proizvode za svoju kožu. Pomoći će vam naš vodič! Kao što znate različiti su tipovi kože, postoji normalna, suha, masna, mješovita, zrela, a ovog puta se bavimo onom najzahtjevnijom - osjetljivom kožom!

Svaki tip kože nosi sa sobom određene izazove (doduše, neki manje, neki više), a uz bogatstvo kozmetičkih proizvoda na tržištu ponekad je teško odabrati što točno vašem licu treba. "Pročešljali" smo gomilu savjeta dermatologa i stručnjaka za kožu kako bismo taj odabir učinili što jednostavnijim i što učinkovitijim i donosimo ono što vaš tip kože treba svako jutro i svaku večer, ali što će vam dobro doći tu i tamo.

Za početak morate znati svoj cilj:

Cilj njege suhe kože mora biti obnavljanje barijere kože i sprečavanje gubitka vlage. Kod zrele kože smo na više frontova - protiv bora, tamnih mrlja i opuštene kože. Ako imate masnu kožu, borite se sa žlijezdama lojnicama koje rade snažnije i luče više sebuma. Mješovit tip kože izazovan je jer treba naći balans. S osjetljivom kožom treba naročito blago postupati, a ako ste sretnica s normalnom kožom, potrudite se da što dulje ostane takva.

ČITAJTE I:


OSJETLJIVA KOŽA

Vrlo brzo reagirate na iritacije, često se crveni, izrazito je nježna… Ako je imate, znate o čemu govorimo i znate kako je to zahtjevno.

Ovo je tip kože s kojim se treba naročito blago postupati i koristiti proizvode sa što manje iritirajućih sastojaka i, da, prije svega mislimo na dodane mirise.


JUTARNJA RUTINA: losion za čišćenje, hidratantna krema bez sintetičkih mirisa, SPF

Na vašoj polici s kozmetikom sve treba biti najnježnije, počevši od sredstva za čišćenje. Neka to bude blagi losion koji će nježno uklanjati nečistoće ne oštećujući krhku zaštitnu barijeru osjetljive kože, a koristite što jednostavniju hidratantnu kremu koja ne sadrži sintetičke mirise i boje koji mogu izazvati alergijske reakcije i iritacije. Izbjegavajte i preparate s alkoholom, a kad se radi o zaštiti od sunca, rado bismo vam preporučili one namijenjene nježnoj dječjoj koži.


VEČERNJA RUTINA:
losion za čišćenje, hidratantna krema

Njega ovog tipa kože je minimalistička pa se i navečer držite nježnog losiona za čišćenje i hidratacije.


POSEBNA NJEGA: gel maska

Gel maske će pružiti dubinsku hidrataciju, ali i ublažiti upaljenu, iritiranu kožu.



Prijedlog proizvoda pogodnih za njegu osjetljive kože lica.

Linker
14. travanj 2024 21:46