SHUTTERSTOCK
prirodna njega

Umorna koža bez sjaja? Isprobajte blagi piling od jogurta, limuna i meda

Proizvodi iz kućne radinosti također mogu biti jako učinkoviti pa zašto ih ne biste i vi isprobali

Svaka žena čezne za savršenom, sjajnom kožom. No, naša je koža osjetljiva, a stresan način života, gomile obaveza, nedovoljno sna, neodgovarajuća prehrana, zagađen okoliš, sunce, pušenje i konzumiranje alkohola najčešći su faktori koji kožu čine suhom i beživotnom. Ne možemo zaustaviti vrijeme, no sasvim sigurno možemo usporiti gubitak sjaja i vitalnosti kože.

Koža je sjajna kad je dovoljno glatka da može reflektirati svjetlo. U dobi do 20 godina stanice kože se obnavljaju svakih 28 dana, no kasnije se taj ciklus samoobnavljanja usporava i između 30. i 40. godine dolazi svakih 40 dana. Odumrle stanice na površini kože se gomilaju, svjetlost se ne može reflektirati i koža izgleda beživotno. Ovaj problem se može riješiti ili barem ublažiti redovitim pilingom. Piling je bolje obaviti navečer nego ujutro jer ćete tada s kože ukloniti i nečistoću koja se nakupila tijekom dana.

Proizvodi iz kućne radinosti također mogu biti jako učinkoviti pa zašto ih ne biste i vi isprobali.


JOGURT, LIMUN I MED

Jogurt obiluje mliječnom kiselinom, proteinima i enzimima zahvaljujući kojima učinkovito čisti kožu i čini je mekanom. U čašicu jogurta dodajte malo limunova soka i malo meda. Med ima hidratantni učinak i djeluje kao blagi piling. Nanesite smjesu na kožu i ostavite je da se osuši, zatim isperite vodom.

Kontinuiranom upotrebom jogurt može ukloniti odumrle stanice s površine kože i tako koži vratiti sjaj te je ujedno učiniti baršunasto mekom. Osim toga, pospješuje stvaranje novih stanica, što također pridonosi sjajnijem i blistavijem izgledu kože.

Linker
13. travanj 2024 15:26