Čaj se, ako niste znali, treba piti da bismo ostali zdravi, a ne tek kad obolimo...
 Foto: iStock
Zdravlje iz prirode

Udahnuti tople arome čajeva od ljekovitog bilja itekako se isplati...

Osim što se uz nju opuštamo, šalicom čaja možemo otjerati i neke od neželjenih pratitelja zime, jer je bilje koje se nalazi unutar vrećice čaja izrazito ljekovito, a njegovo pozitivno djelovanje možemo u potpunosti iskoristiti ako znamo kako ono djeluje.

Hladni dani koji su već pokucali na naša vrata mogu nam osim ugodnih trenutaka, dok smo pokriveni mekanom dekicom uz šalicu čaja, donijeti i one manje ugodne, poput hladnoće, šmrcanja, prehlade... Sve su to manje nam dragi pratitelji hladnijih dana koji nam ponekad otežavaju potpuno uživanje u ovom jesensko-zimskom periodu.

Zanimljivo je da upravo šalicom čaja možemo otjerati neke od ovih neželjenih pratitelja zime, jer je bilje koje se nalazi unutar vrećice čaja izrazito ljekovito, a njegovo pozitivno djelovanje možete u potpunosti iskoristiti ako znate kako ono djeluje.

ZELENI ČAJ

Spada među najpoznatije čajeve za koje ste možda čuli - njegovi listići potiču mršavljenje, vrše detoksikaciju organizma, a posebno utječu na detoksikacijske procese u tankom crijevu, jetri i plućima. Osim što čiste organizam, pomažu u prevenciji karcinoma pluća, gastrointestinalnog trakta te karcinoma dojke.

ČAJ OD ŠIPKA

Možda niste svjesni koliko je šipak ljekovita biljka, ali on vam je najbolji prijatelj zimi. Bogat je vitaminom C, te tako pomaže kod infekcije mokraćnog sustava, čisti dišne puteve i izuzetno je dobar u sprječavanju prehlada i virusnih infekcija. Šipak djeluje kao diuretik, stoga potiče mokrenje i čisti kod upala. Umiruje i povećava imunitet cijelog organizma, a pomaže i kod probavnih smetnji.

Naturavita nudi široku paletu funkcionalnih, ali i onih neodoljivih konzumnih čajeva.

UVIN H ČAJ

Svima poznat kao glavni borac protiv upala mokraćnog sustava. Biljke koje sadrži odlične su za liječenje cistitisa, uretritisa i nefritisa. Ublažavaju bol mjehura, opuštaju mišiće i smiruju upaljena tkiva. Jeste li znali da je originalna receptura uvin H čaja osmišljena još 1977. godine? Iako danas postoji nekoliko varijacija ovog poznatog čaja, originalnu i nepromijenjenu recepturu možete kupiti pod robnom markom Naturavita.

SLJEZOV ČAJ

Čaj od sljeza može biti veoma značajan za osobe koje pate od bubrežnog kamenca. Sljez može smanjiti utjecaj kamenca na tijelo, a može i prevenirati protiv njega. Osobito je značajan u liječenju probavnih poremećaja kao što su gastritis, kolitis i peptički ulkus, a njegovo konzumiranje pomaže i u smanjenju čireva kako bi se spriječili daljnji ulkusi.

KAMILICA

Čaj od kamilice najpoznatiji nam je iz mlađih dana kad smo bili prehlađeni i pod pokrivačem uživali u ovoj ukusnoj aromi. Osim što je odličan borac protiv prehlade u zimskim danima, pomaže kod kožnih bolesti i nervoze, bolova bubrega i mokraćnog mjehura, hemoroida, bolova glave, bolesti pluća, ali i menstrualnih tegoba. Naturavita u svojoj širokoj kolekciji raznovrsnih čajeva nudi i okus kamilice čija se proizvodnja u cijelosti odvija u Hrvatskoj, od njezina uzgoja pa sve do pakiranja i kreiranja finalnog proizvoda.


Naturavita pridaje veliku pažnju samoj kvaliteti proizvodnog procesa što dokazuju brojni certifikati. Ovog mjeseca Naturavita je svojoj čajnoj zbirci pridodala još dva nova okusa, pa ćete tako u njenoj proširenoj ponudi pronaći zanimljivi spoj naranče s cimetom i kurkumom, te đumbir s limunom. Osim, novih okusa Naturavita se ponosi novim kocka pakiranjem, koje je ujedno i prvo takvo na našem tržištu. Ove ukusne i zdrave biljke pretočene u Naturavita čajeve odlične su za ove hladnije dane, a možete ih pronaći na policama prodavaonica diljem Hrvatske.

Linker
27. travanj 2024 17:00