FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Zaštita od sunca

U nekoliko koraka pripremite kožu i kosu za ljeto: Nikako nemojte zaboraviti na jednu stvar!

Ako želite imati pravi ljetni look, važno je pripremiti kožu i kosu za sunce

Ljeto se bliži, a to znači samo jedno - preplanulo tijelo i osunčana kosa uskoro će biti jedini modni dodaci koji će nam trebati. Dok razmišljamo o godišnjem odmoru, spajanju vikenda i praznika, važno je razmisliti i o njezi kože, ali i kose. Ako želite imati pravi ljetni look, držite se provjerenih trikova. Ne brinite, nije teško, a na ovim savjetima ćete nam biti zahvalni.

Koristite kremu za sunčanje

Vjerujemo da vam je ovaj savjet već dosadilo slušati, ali moramo ponoviti: krema za sunčanje se treba nanositi u slojevima. Osim što će vas zaštititi od opeklina, čuvat će vašu kožu od štetnih UV zračenja koja mogu uzrokovati brojna oštećenja.

Najčešća pogreška pri njezinom korištenju je nanošenje kreme za sunčanje na plaži. Zapravo trebate ju nanijeti 15-20 minuta prije izlaska, bez obzira na to kamo idete, kako biste spriječili djelovanje UV zraka.

Možete kremi za sunčanje dodati i balzam za usne sa SPF faktorom kako biste zaštitili i svoje usne.


Nemojte zaboraviti na hidrataciju

Nažalost, nije dovoljno samo nanijeti kremu sa SPF faktorom. Najbolje bi bilo kožu pripremiti za sunce kvalitetnom hidratacijom. Ljetno sunce može oštetiti i dehidrirati vašu kožu te ju učiniti suhom i grubom, stoga je važno hidratizirati kožu prije, ali i nakon sunčanja.

Preporučujemo vam da odaberete hidratantnu kremu na bazi vode jer one na bazi ulja mogu začepiti vaše pore te dovesti do izbijanja prištića.

image
FOTOGRAFIJE: PROMO

Pijte dovoljno vode

Visoke temperature i izloženost suncu mogu oštetiti vašu kožu, ali mogu dovesti i do unutarnje dehidracije. Kao posljedica toga, možete osjetiti glavobolju, vrtoglavicu i opću slabost. Kako biste to spriječili, trebate popiti najmanje osam čaša vode (2,5 litre) tijekom dana. Dnevnom unosu vode pridonose i namirnice s visokim udjelom vode, prvenstveno voće i povrće (lubenica, dinja, breskva, marelica, grejp, krastavci, rajčica, mrkva, salata…).

Pijte što češće čak i kad niste žedni, jer mehanizam žeđi ne može točno na vrijeme ukazati kada je vrijeme za vodu i tako spriječiti dehidraciju. Prava istina je sljedeća: kad osjetite žeđ već ste blago dehidrirani.

Uvijek imajte na umu da sve što se događa u vašem tijelu također ima danak na vašoj koži. Voda održava kožu zdravom, sjajnom i čistom jer potiče bolje funkcioniranje limfnog sustava i izbacivanje toksina te daje koži potrebnu vlagu.


Birajte namirnice koje su dobre za kožu

Tijekom toplijih mjeseci neophodna je pravilna i raznovrsna prehrana. Konzumacija voća i povrća bogatog karotenoidima može ostaviti traga na vašoj koži, dajući joj zlatni sjaj, a ujedno će poboljšati vaš imunitet, djelovati protuupalno i zaštititi kožu od štetnog djelovanja sunčevih zraka.

Top namirnice za kožu su:

  • Svježe voće i povrće
  • Integralne žitarice (osobito riža, kvinoja, proso)
  • Riba (srdele, losos, tuna, skuša)
  • Orašasti plodovi
  • Sjemenke (lanene)
  • Tofu
  • Alge
  • Eksta djevičansko maslinovo ulje
  • Voda
  • Zeleni čaj


Odaberite hranjivi šampon

Sad kad smo utvrdili da je važna zaštita kože, moramo istaknuti i važnost zaštite kose. Uz kožu, kosa je prva na "meti" ljetnog sunca i može doživjeti brojna oštećenja. Sigurni smo da ne želite imati lijepu kožu i suhu kosu.

Baš zato je vrijeme da promijenite šampon. Onaj s aktivnim ugljenom može pomoći očistiti vaše vlasište od nečistoća i ojačati folikule, a to je odličan oblik zaštite od sunca.


Koristite šešir

Ovo je odlična metoda zaštite kose i kože lica. Korištenjem šešira ne samo da pružate UV zaštitu svojoj kosi nego pomažete svom vlasištu da zadrži vlagu. Isto tako, šešir smanjuje štetu uzrokovanu vjetrom, posebno ako je vaša kosa sklona petljanju, a i štiti bojanu kosu.

Što još možete učiniti kako biste očuvali zdravlje svoje kose?

  • Nemojte prati kosu svaki dan
  • Izbjegavajte bojanje i druge kemijske tretmane za kosu
  • Nikada ne perite kosu šampon prije kupanja na plaži
  • Umjesto četke koristite češalj sa širokim zupcima
  • Izbjegavajte korištenje aparata za oblikovanje kose (pegla, figaro, sušilo)
image
FOTOGRAFIJE: PROMO

Zaštitite kožu iznutra

Kvalitetna briga o koži iznutra započinje hidracijom, dnevnom rutinom njege, zaštitom od sunca i uravnoteženom prehranom. Upravo zato je važno svakodnevno unositi dovoljne količine antioksidansa u organizam, a ponekad je to prehranom nemoguće u potpunosti ostvariti – tada nam u pomoć dolaze efikasni sastojci dostupni u Almagea liniji dodataka prehrani.

Tajna Almagea® Sunlove Skin+ je u snažnom antioksidacijskom djelovanju koje štiti stanice od štetnog utjecaja slobodnih radikala. Prirodni astaksantin (6,6 mg), vitamin E, selen, koenzim Q10 i lutein sinergijski djeluju s visokovrijednim biljnim uljima boreča i argana u svrhu očuvanja zdravlja cijelog organizma. Prirodni astaksantin ima 10 puta jače antioksidacijsko djelovanje od beta karotena, a u brojnim istraživanjima se pokazao kao učinkovita zaštita od sunčevog zračenja i alergijskih reakcija.

Jedinstven antioksidacijski i protuupalni učinak aktivnih tvari omogućuje pripremu kože za odgovorno izlaganje suncu. Idealno, Sunlove Skin+ koristi se tijekom cijele godine, a posebno s početkom proljetnih mjeseci kako bi pripremili kožu za sunce, brže adaptirali cijeli organizam na intenzivnije UV zračenje (alergije na sunce), smanjili širenje hiperpigmentacija te poboljšali elastičnost i vlažnost kože. Za vrijeme izuzetno visokog UV indeksa, preporuča se korištenje 2 kapsule Sunlove Skin+ (2 puta po jedna kapsula, uz veći obrok) zbog veće potrebe organizma za antioksidacijskom zaštitom.

Linker
18. travanj 2024 18:45