FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
stiže toplinski val

Stručnjak objasnio zašto bismo ipak trebali izbaciti ventilator iz spavaće sobe

Uskoro nam stiže prvi ovogodišnji toplinski val, a mnogi su već pripremili ventilatore kako bi mogli što bolje spavali. No čini se da to ipak nije dobra ideja

Stručnjak za spavanje Mark Reddick objašnjava kako korištenje ventilatora može potaknuti razvoj alergije. Također, loši su i za one koji boluju od astme.

- Nekim ljudima stropni ili podni ventilator u sobi pomažu da utonu u san i da se rashlade tijekom noći. Drugima to može izazvati nesanicu, napadaje astme ili im može isušiti oči - rekao Mark za britanski The Sun.

Također je upozorio kako ventilatori mogu prouzročiti kretanje prašine po sobi.

- Dok ventilator pomiče zrak po sobi, uzrokuje navale prašine i peludi koji vam se probijaju u sinuse. Ako ste skloni alergijama, astmi i peludnoj groznici, ovo bi moglo izazvati puno problema. Ventilator bi prije svake upotrebe trebali očistiti - kaže.


Loši za kožu

Također, korištenjem ventilatora riskirate isušivanje kože.

- Stalni naleti zraka mogu uzrokovati suhoću kože. Losioni i hidratantne kreme vam mogu pomoći kod ovog problema - savjetuje Mark te upozorava na još jedan mogući problem.

- Još jedna stvar koju treba uzeti u obzir jest da neki ljudi spavaju s djelomično otvorenim očima. Opet, neprestana cirkulacija zraka može isušiti oči te dovesti do velike iritacije - objašnjava ovaj stručnjak za spavanje.


ČITAJTE I: Kako se rashladiti bez klima uređaja

Linker
24. travanj 2024 14:19