Ono čemu Parižanke teže je prirodan izgled kože.
 Foto: iStock
Super savjeti

Što o ljepoti možemo naučiti od predivnih Parižanki?

Parižanke su prepoznatljive u svijetu mode i ljepote jer se trude istaknuti svoju prirodnu ljepotu i biti ono što jesu. Jeste li se ikad zapitale koje to 'asove u rukavu' čuvaju?

Milijuni žena diljem svijeta dive se njihovom stilu, šarmu i one uvijek izgledaju tako dobro. I čini se da to rade s takvom lakoćom, nema tu puno pripreme, djeluje nam. Sjajne kose, savršenog tena, divne figure, a osobito njihov stav i samopouzdanje ostavljaju bez daha. Parižanke su prepoznatljive u svijetu mode i ljepote jer se trude istaknuti svoju prirodnu ljepotu i biti ono što jesu. Jeste li se ikad zapitale koje to 'asove u rukavu' čuvaju? 'Savoir vivre' (znati živjeti), rekle bi one.

Donosimo pet njihovih beauty rituala i tajni

1. Rekle su 'da' prirodnoj ljepoti

Ono čemu Parižanke teže je prirodan izgled kože. Ne prikrivaju pjegice na licu, ne boje se bora, a prije svega im je važno da njihova koža bude zdrava i njegovana. Dosljedne su u svakodnevnoj brizi za svoju kožu. Važno im je da je sva kozmetika što prirodnija, a vole i same spravljati maskice za lice. Izbjegavaju sunce, te obavezno koriste kreme sa zaštitinim faktorom. Piju puno vode jer je to važno za zdravu i hidratiziranu kožu.

2. Izbjegavaju pudere

Kožu na vašem licu trebate tretirati kao platno, kažu Parižanke koje ne izlaze bez hidratantne kreme. Male nepravilnosti na licu poput podočnjaka ili prištića prikrivaju korektorom. Izbjegavaju teške pudere, a ako ga baš moraju staviti pomiješaju ga s hidratantnom kremom kako bi ublažile njegov efekat. Rumenilo koriste u boji breskve i to vrlo malo, tek toliko da istaknu jagodice. Crveni ruž im je 'must have' u svim nijansama od koraljno crvene do zagasite. Iako vole istaknuti i oči, njihov moto je prije svega 'manje je više'.

3. Obavezno skidaju šminku prije spavanja

Priznajte, koliko puta ste se samo 'strovalili' u krevet bez da ste očistili lice? Budem tijekom reklama, preumorna sam za dići se iz kreveta, jedva gledam... Poznati su nam ti izgovori. Ovu lošu praksu, kažu Parižanke, odmah izbacite. Ne samo da ćete upraljati posteljinu :), već će vam i koža postati suha, a trepavice krhkije.

4. Rekle su 'ne' plastičnim operacijama

Parižanke se ne boje starenja i brisanje godina plastičnim operacijama za njih ne dolazi u obzir.

- Nemoj se ničega plašiti, nek se ono plaši tebe - kažu.

5. Ne suše kosu fenom

Ako su u mogućnosti Parižanke uglavnom peru kosu navečer, kako ne bi izašle s mokrom kosom van. Rijeko koriste fen, te vole opuštenu i razbarušenu kosu. Kako bi uvijek svježe izgledale, peru je svaki drugi dan.

Linker
19. travanj 2024 18:29