Zašto ne isprobati?

 FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Moramo ga isprobati

Sjajan trik netom prije tuširanja zauvijek će vas riješiti suhe kože

Kad se temperatura u zimskim danima spusti, prirodno je poželjeti vrući tuši, ali dugoročno gledano - to baš nije sjajna ideja

Znate li tko je najveći krivac za suhu kožu zimi? Vaše navike vezane uz tuširanje. Kad se temperatura u zimskim danima spusti, prirodno je poželjeti vrući tuši, ali dugoročno gledano, vruća voda može uništiti vašu kožnu barijeru i dovesti do suhe kože koja se ljušti.

Mnogi stručnjaci savjetuju da smanjite temperaturu tijekom tuširanja kako biste sadržali vlagu, ali i da iskoristite moć losiona. Što je, dakako, korisno. Međutim, estetičarka Natalie Aguilar ima jedan trik kojim možete zadržati vrući tuš kao dio svog rituala, ali bez da vaša koža pati.

Sigurni smo da ste u ritual nakon tuširanja uveli nanošenje ulja ili losiona za tijelo kako biste zadržali hidrataciju. Odlična stvar!

No, Aguilar nanosi ulje malo drugačije.

- Jedan od mojih omiljenih rituala za njegu suhe kože je nanošenje ulja na cijelo tijelo prije tuširanja. Tako stvorena uljna barijera će spriječiti pretjerani gubitak vode i iritacije - navodi.

Ovaj savjet je izuzetno koristan za one koji vole dugi, vrući tuš. Naime, vruća voda može ukloniti prirodna ulja s kože.

- Većina ljudi provodi više vremena pod tušem kako bi se "ugrijali", a time zapravo skidaju zaštitni sloj kože - ističe Aguilar.

image
FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK


Spriječite isušivanje

Ako na kožu nanesete ulja prije tuširanja, smanjit ćete utjecaj vode na prirodne masnoće na tijelu. U biti, time stvarate pregradu između vruće vode i kože, čime se sprječava isušivanje.

Iako možete izabrati ulje za tijelo po svom izboru, Aguilar smatra da hladno prešano, nerafinirano ulje sjemenki grožđa ima izuzetne benefite za kožu. Uz to je "suho ulje" što znači da se lako upija i ne ostavlja ljepljivi trag na površini kože.

Nakon tuširanja, nanesite još jedan sloj ulja kako biste dodatno hidratizirali svoje tijelo. Već nakon prve nanošenja ulja prije i nakon tuširanja, primijetit ćete promjene.

Linker
24. travanj 2024 09:34