Parite lice 10-20 minuta prije stavljanja trakica na nos
 Getty Images/iStockphoto
za bolje rezultate

Šest stvari koje morate znati prije nego što upotrijebite trake za čišćenje pora i mitisera

15. svibanj 2020.
Kako biste izbjegli neželjene rezultate, najbolje je da čujete savjete stručnjaka

 

 

Svi volimo trake za čišćenje pora na nosu jer su vrlo jednostavne za upotrebu, no ima nekih stvari na koje treba pripaziti u njihovom korištenju jer mogu imati i nuspojave. Kako biste izbjegli neželjene rezultate, najbolje je da čujete savjete stručnjaka.


1. Trake za čišćenje pora ne sprečavaju nastanak crnih točkica

Trake za čišćenje pora na nosu neće spriječiti ponovni nastanak crnih točkica niti će smanjiti nakupljanje sebuma. To je razlog zašto crne točkice na nosu možete ponovo vidjeti ubrzo nakon što ste koristili trakicu. Dermatolozi savjetuju da trake za čišćenje pora koristite redovito, jednom ili dva puta tjedno, kako biste izbjegli nastanak crnih točkica.


2. Trake za čišćenje pora ne obavljaju dubinsko čišćenje

Dermatolozi kažu da te trakice neće pore na vašem nosu učiniti posve čistima. One uklanjaju samo gornji sloj odumrlih stanica kože i određenu količinu nečistoće koja ostaje u porama. Drugim riječima, vjerojatno će vam, unatoč redovitom korištenju trakica, ipak povremeno trebati tretman dubinskog čišćenja u kozmetičkom salonu.


3. Trake za čišćenje pora mogu nadražiti kožu

Stručnjaci tvrde da trakice, ako imate osjetljivu kožu, mogu kožu nadražiti pa čak i oštetiti. To se događa zbog toga što ljepilo može izvući i pokoju dlačicu te tako nadražiti kožu. Osim toga, najbolje je prije korištenja provjeriti imate li alergijsku reakciju na ljepilo koje se nalazi na trakicama tako da prvo jednu trakicu nalijepite na dlan.


4. Parite lice 10-20 minuta prije stavljanja trakica na nos

Vruća voda i para mogu pomoći u otapljanju i oslobađanju sebuma iz pora tako da ga onda trakice mogu lakše izvaditi. Parite lice 10-20 minuta ili jednako dugo držite na licu vrući ručnik. Pore će se tada otvoriti i trakice će izvući više mitisera i sebuma.


5. Prerežite trakice za bolji rezultat

Stručnjaci preporučuju da odrežete rubove trakica kako bi se lakše prilagodile obliku vašeg nosa i bolje prianjale uz njega. Tako ćete izbjeći mjehuriće zraka ispod trakice te tako neće biti mjesta na kojima trakice neće djelovati. Trakicu možete prerezati na pola pa obje polovice koristiti na obrazima ako i tu imate problem s viškom sebuma.

 

6. Nakon trakica stavite na kožu kockicu leda

Nakon vađenja mitisera i sebuma iz pora, pore mogu ostati otvorene i djelovati  veće nego inače, a takve pore su i podložnije infekcijama i nastanku prištića. Trljanje kože kockicom leda nakon upotrebe trakica ubrzat će zatvaranje pora, no isto možete postići i ispiranjem lica u hladnoj vodi.

 

 

Teme
Linker
22. siječanj 2021 23:23