SHUTTERSTOCK
Imunitet

Šest najboljih proljetnih dodataka prehrani

Prehrana često nije dovoljna za unos svih potrebnih nutrijenata

Ako vam se čini da prehranom ne uspijevate tijelu nadomjestiti sve nutrijente koji su mu potrebni nakon duge zime i barem jedne, ako ne i nekoliko zimskih bolesti koje su ga iscrpile, posegnite za dodacima prehrani.

MATIČNA MLIJEČ

Ovaj pčelinji proizvod prava je riznica minerala i vitamina, posebice vitamina B-skupine. Osim toga, matična mliječ poboljšava odgovor tijela na stres, jača imunitet, regulira metabolizam i poboljšava otpornost.

OMEGA-3 MASNE KISELINE

Unos ovih masnoća posebno je koristan kod aktivnosti koje iziskuju pojačani umni napor, ali i protiv naglih promjena raspoloženja tipičnih za sindrom proljetnog umora. Organizam ih koristi za izgradnju staničnih membrana u mozgu, a uz to poboljšavaju sposobnost korištenja serotonina - neuroprijenosnika zaduženog za dobro raspoloženje.

ŽELJEZO

Ovaj je mineral nužan za prijenos kisika u krv. Ako ga u organizmu nema dovoljno, crvene krvne stanice su manje, slabije prenose kisik, a tjelesna tkiva slabo su opskrbljena kisikom, što za posljedicu ima anemiju, opću slabost i umor.

VITAMIN C

Poznato je da jača imunitet, a uz to pospješuje apsorpciju željeza. Ovo je vitamin koji može pomoći i u smanjenju osjećaja umora i iscrpljenosti.

GINKGO BILOBA

Pomaže kod poteškoća s koncentracijom jer sadrži flavonoide, antioksidativne tvari koje poboljšavaju cirkulaciju u mozgu.

VITAMINI B-SKUPINE

Vitamin B12 pomaže u smanjenju umora i iscrpljenosti, a suplement koji sadrži sve vitamine B-skupine velika je podrška za normalno funkcioniranje živčanog sustava, srca i metabolizma energije.

Linker
20. travanj 2024 11:36