FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
sasvim prirodno

Riješite se tamnih kolutova oko očiju - imamo beauty trik koji djeluje

Ako više ne želite gubiti vrijeme na prekrivanje tamnih kolutova puderom i korektorom, vrijeme je da poduzmete nešto konkretnije

Tamni kolutovi oko očiju uglavnom su posljedica manjka sna, makar ih uzrokovati mogu i hormonalne promjene, alergije, dob ili manjak nekih nutrijenata. Ako više ne želite gubiti vrijeme na prekrivanje tamnih kolutova puderom i korektorom, vrijeme je da poduzmete nešto konkretnije.

Posegnite za gelom od arnike i počnite ga redovito nanositi oko očiju. Arnika je biljka iz porodice suncokreta, a njezine se žute latice sakupljaju i suše te se koriste u mnogim biljnim ljekovitim pripravcima. Arnika, naime, pospješuje stvaranje bijelih krvnih stanica, a to pomaže u procesu cijeljenja. Osim toga, ima moćna protuupalna svojstva te ublažava otečenost i smanjuje vidljivost tamnih kolutova ispod očiju.


Piling od šećera i meda

Nakon što se s podočnjacima izašli na kraj vrijeme je i za piling lica. Za ovaj odličan prirodni piling možete upotrijebiti bijeli ili sitni smeđi šećer, a lice će vam nakon njega biti dobro očišćeno, blistavo (jer će biti uklonjene naslage nečistoće, šminke i odumrlih stanica zbog kojih poprima sivkastu boju) te vidno osvježeno zahvaljujući trenju koje će pospješiti površinsku cirkulaciju. Pomiješajte tri čajne žličice šećera s jednom čajnom žličicom meda te tom gustom smjesom kružnim pokretima nježno izmasirajte lice.

Linker
19. travanj 2024 12:22