Biostimulatori kolagena su u prednosti u odnosu na hijaluronsku kiselinu iz više razloga.
 Getty Images
KAPLJICE MLADOSTI

Pomlađujući tretman: potiče stvaranje kolagena, a svoje učinke pokazuje i do četiri godine

Neinvazivna metoda tekućeg liftinga biostimulatorima kolagena ne samo da podiže i učvršćuje kožu lica nego potiče i prirodno stvaranje kolagena te obnavljanje kože, a djeluje i do četiri godine - zvuči prilično primamljivo, zar ne?!


Zov mladolikijeg i svježijeg lica jako je opojan, a u nastojanju da mu udovolji, estetska industrija neprestano nastavlja s inovacijama i lansiranjem novih metoda, i to pod imperativom da su što manje invazivne.


Nainvazivna metoda

Jedan od novijih tretmana koji obećava nekirurško pomlađivanje lica i o kojem se sve više priča je tekući facelift biostimulatorima kolagena, tvarima koje će odmah nakon postupka podići i zategnuti (i po potrebi preoblikovati) lice, a uz to će, što je posebno zanimljivo, ubrizgane dublje u kožu, potaknuti stvaranje novog kolagena, čime zapravo pokreću proces obnavljanja i pomlađivanja kože.

Ovaj tretman čini se jako obećavajućim i zato što ga po želji možete ubrizgati toliko da vam traje (i cijelo to vrijeme obnavlja kožu) do čak četiri godine, a taj je maksimum dvostruko veći u usporedbi s jako traženim filerima hijaluronske kiseline.

"Iskustvo mojih pacijenata pokazuje odlične rezultate jer ne samo da nakon tretmana lice odmah dobije željeni volumen nego se cjelokupan rezultat vidi oko tri mjeseca kasnije, kada dolazi do veće promjene kože. Pošto se stimulira proizvodnja kolagena, borice su popunjene, a koža elastičnija i pomlađena", kaže dr. Jelena Jakić.


Kako izgleda taj tretman

Ova tehnika nije invazivna, radi se uz pomoć igle ili kanile, kratkotrajno može prouzročiti crvenilo kože i rijetko modrice, a oporavak je dosta brz, no važno je znati što zapravo ubrizgavate u kožu kad se podvrgnete ovom tretmanu, zar ne? Dakle, biostimulatori kolagena su prirodne tvari dobivene laboratorijskim putem u svrhu prirodnog poticanja razvoja novog kolagena te oblikovanja i pomlađivanja lica.

Sastoje se od dvije komponente:

  1. nosača (celuloze), to je neutralni dio koji zapravo licu odmah daje volumen,
  2. i aktivne supstance koja postupno prirodnim putem stvara novi kolagen.

Ove tvari nisu životinjskog ni bakterijskog porijekla pa ne izazivaju alergije, potpuno se razgrađuju i izlučuju iz tijela, a nakon prestanka djelovanja ne stvara se ovisnost.

Osim trajnosti, biostimulatori kolagena su u prednosti u odnosu na hijaluronsku kiselinu i zato što je za tretman potrebno znatno manje preparata, zbog čega je i cijena povoljnija.

Kolika, ovisi o tome koliku trajnost želite, godinu, dvije, tri ili četiri te koja sve područja lica želite tretirati. Doktorica Jakić kaže da se pacijenti u njezinoj poliklinici najčešće podvrgavaju tretmanu koji traje dvije godine, no svatko će u konzultaciji s liječnikom najbolje znati odabrati za sebe.

NAKON TRETMANA

KLONITE SE SUNCA

Ako se sada odlučite na pomlađivanje lica, odnosno na tretman tekućeg facelifta biostimulatorima kolagena, budite spremni da ćete se tjedan dana morati kloniti sunca. Ako vam to nije prihvatljivo, što razumijemo, bolje ga onda odgodite za jesen!

Linker
19. travanj 2024 16:08