Foto: iStock
Proljetna delicija

Pesto od medvjeđeg luka

01. siječanj 2019.
Možete ga servirati s tjesteninom, rižom, njokima... 

Trebat će vam:

  • 1 režanj češnjaka
  • morska sol
  • svježe usitnjen crni papar
  • 15 dag sjemenki divlje gorušice
  • 12 listova divljeg luka
  • 10 dag pinjola
  • 10 dag parmezana
  • maslinovo ulje
  • limunov sok

Priprema:

  1. Izmiksajte češnjak, sjemenke gorušice i medvjeđi luk u multipraktiku pa dodajte lagano tostirane i nasjeckane pinjole te promiksajte još jednom.
  2. Smjesu uspite u zdjelu i dodajte polovicu svježe naribanog parmezana te uz miješanje pažljivo dodajte maslinovo ulje, dok ne dobijete glatku, ali gustu smjesu.
  3. Dodajte limunov sok i većinu preostalog sira, soli i papra prema ukusu, a po potrebi i ulja.
  4. U staklenci može stajati u hladnjaku do tjedan dana.



Teme
Linker
23. rujan 2021 18:08