Godi biti ušuškana među jastucima mekim poput oblaka, no zapravo to nije dobro za naše lice...
 Foto: iStock
8 dobrih savjeta

Ovo su male tajne za njegu kože koje vjerojatno niste čuli

Kada je koža u pitanju, svi želimo izgledati najbolje što možemo. Možda je jedan od ovih savjeta idealno rješenje baš za vas...

1. Nemojte spavati glave uronjene u jastuk

Svake godine potrošimo oko 2500 sati na spavanje, a mnogi većinu tog vremena provode s glavom zakopanom u jastuk.

Najbolji položaj za spavanje je na strani s glavom koja je namještena na dnu jastuka tako da donja polovica lica ne dodiruje jastuk.

To će spriječiti gnječenje lica koje potiče stvaranje bora.

2. S vode za piće iz slavine prebacite se na gaziranu mineralnu

U Japanu i Koreji glavni je trend lice prati gaziranom vodom. No, kada je riječ o vodi za piće, možete dobiti puno više od pjenušave mineralne vode nego od one iz slavine.

Pijenjem mineralne vode u organizam unosite zdravu dozu magnezija, kalcija i dolazi do uravnoteženja pH razine.

3. Povećajte unos banana

Banana dnevno u stanju je učiniti čudo za kožu. Pune su kalija i magnezija, pomažu u regulaciji probavnog sustava, a rezultat dobre probave je i zdrava i sjajnija koža.

Osim što ih trebate redovito jesti, isprobajte i provjerenu tradicionalnu metodu: zgnječite bananu, dodajte joj malo lanenog ulja, zobene kaše i od toga napravite gustu smjesu koju nanesite na kožu. Pustite da se osuši i isperite. Koža će biti nahranjena, mekana i hidratizirana.

4. Očistite kožu jodom

Možda zvuči pomalo neobično, ali jod ubija bakterije i pomaže da koža bude stvarno čista. Metoda je posebno učinkovita za čišćenje lica i prištića, a najbolji se rezultat postiže ako se primjenjuje navečer. Dovoljno je da nanesete malu količinu joda prije spavanja i pustite da se osuši prije nanošenja bilo kakvog drugog proizvoda za njegu kože.

5. Prednosti kreme na bazi kortizona

Kreme na bazi kortizona koriste se uglavnom za tretiranje nekih kožnih upala, upotrebljavaju se protiv svrbeža, osipa, uboda insekata, žarenja, ali od nje možete dobiti i puno više koristi. Kreme na bazi kortizona mogu se koristiti za smirivanje kože nakon kemijskih pilinga ili je možete nanijeti na prištić ili nadraženi dio kože za smirenje.

6. Parite kožu

Parenje kože je najbolji način da se spriječi dehidracija, učinkovita je metoda za liječenje akni te za postizanje lijepe i zdrave kože. Dodajte u prokuhanu vruću vodu malo organskog bilja ili običnu vrećicu biljnog čaja i nagnite glavu nad zdjelu s tekućinom. Pazite da vam je glava dovoljno udaljena kako vam para ne bi nadražila kožu.

7. Dvije maske na lice

Možda zvuči čudno, ali da biste imali kožu koja je besprijekorno zategnuta, nahranjena, sjajna i svijetla, koristite dvije maske za kožu.

Kako to funkcionira?

Prvo na lice stavite masku na bazi hijaluronske kiseline i kolagena i ostavite da djeluje petnaestak minuta. Temeljito je očistite s lica, a zatim na lice stavite čisti med ili masku na bazi meda. Nakon 15 do 20 minuta skinite i tu drugu masku s lica i isperite ga ružinom vodicom. Nakon tretmana lice namažite serumom, kremom ili s nekoliko kapi omiljenog hranjivog ulja za lice. Rezultat? Savršena, zaglađena i sjajna koža.

8. Masaža lica

Čvrstom masažom lica, vrata i dekoltea stimulira se mišićni tonus i kisik dovodi do stanica. To je jedan od najboljih načina za postizanje čvrstoće i zategnutosti kože te ublažavanje oteklina.

Linker
14. travanj 2024 09:20