Ne samo da je šampanjac odlično piće, već pomaže i u smanjenju bora i hiperpigmentacije.

 FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Glamurozno opuštanje

Ostalo vam je šampanjca nakon Nove godine? Napravite kupku, masku za lice ili piling

Jednostavni recepti sa šampanjcem koji će uljepšati vašu kožu

Novu godinu ste proslavili, donijeli ste novogodišnje odluke i sad je vrijeme da resetirate svoje tijelo. Holly Monson, voditeljica toplica u Kaliforniji, kreirala je recepte za ljepotu od šampanjca. Ne samo da je šampanjac odlično piće, već pomaže i u smanjenju bora i hiperpigmentacije.


Kupka od mimoze

Uživajte u blagodatima pilinga šampanjca u luksuznoj kupki. Kombinacija šampanjca i naranče uklonit će mrtvu kožu, pojačati cirkulaciju, poboljšati ten i ubiti bakterije. Vinska kiselina u šampanjcu pomaže u smanjenju hiperpigmentacije i bora. Ulje naranče potiče proizvodnju kolagena u borbi protiv bora i tamnih mrlja.

Sastojci

  • 225 ml šampanjca
  • 225 ml vode
  • 6 kapi eteričnog ulja naranče

Priprema

Pomiješajte sve sastojke u zdjeli, a zatim ih dodajte u kadu punu vode. Pustite da kupka odstoji 15-20 minuta, a onda se prepustite uživanju.


Piling za tijelo od mimoze

Sastojci

  • 90 g kokosovog ulja, otopljenog
  • 200 g šećera
  • 110 ml šampanjca
  • 6 kapi eteričnog ulja naranče

Priprema

Pomiješajte sve sastojke, a po potrebi dodajte još šećera za gušću konzistenciju. Piling se može čuvati u hermetički zatvorenoj posudi, ali ne više od tjedan dana.

Upotreba

Nanesite piling na suhu kožu i istrljajte rukom. Isperite toplom vodom, nakon toga nanesite hidratantnu kremu. Vaša će koža biti svilenkasto glatka. Može se koristiti do 3 puta tjedno.


Maska ​​za lice od šampanjca

Šampanjac sadrži resveratrol i vinsku kiselinu, moćne antioksidanse koji će pomoći u borbi protiv oštećenja. Kakao je također antioksidans pun hranjivih tvari i pomoći će minimizirati pore i ujednačiti ton kože. Izvrsno za sve tipove kože.

  • 1 žlica šampanjca
  • 3 žlice nezaslađenog kakaa u prahu

Dobro promiješajte i nanesite na lice. Za rjeđu konzistenciju dodajte još šampanjca. Ostavite da djeluje 5-10 minuta, uklonite toplim ručnikom, tonirajte i navlažite kožu.

Za veći užitak u ovim tretmanima, možete i popiti čašu šampanjca!

Linker
18. travanj 2024 04:19