FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Nina Čiča
Nina Čiča
Moćan saveznik ljepote

Od morske soli napravite piling, sredstvo za čišćenje pora ili tonik za lice

04. ožujak 2022.
Učinkovit sastojak beauty tretmana

Osim što je neizostavan začin u svakoj kuhinji i donosi mnoge dobrobiti za zdravlje, morsku sol možete koristiti i kao jeftin i učinkovit sastojak beauty tretmana jer može biti od velike pomoći za ljepšu i zdraviju kožu.


SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE PORA

Morska sol pomaže u čišćenju pora jer regulira lučenje sebuma i pomaže u zadržavanju vlage u dubljim slojevima kože. Njezina antibakterijska svojstva sprečavaju rast i razmnožavanje bakterija odgovornih za pojavu akni i prištića.


PILING

Morska sol djeluje kao prirodni piling zbog mehaničkog trenja, dok minerali koje sadrži istodobno hrane kožu. Masirajući kožu morskom solju uklonit ćete nečistoću i odumrle stanice te potaknuti mikrocirkulaciju, što će koži dati mekoću i mladenačku svježinu.


TONIK ZA LICE

Koristite li morsku sol u obliku spreja, ona djeluje kao tonik koji upija višak ulja i vlaži kožu. To je vrlo nježan i prirodan način da osvježite kožu tijekom dana. Najbolje je što takav dragocjeni sprej možete napraviti sami tako da pomiješate vodu s morskom soli i stavite u bočicu s raspršivačem.


DETOKS ZA KOŽU

Zahvaljujući velikoj moći upijanja morska sol djeluje kao prirodno sredstvo za detoksikaciju. Navlažite lice i zatim na njega nanesite tanki sloj morske soli. Kako se sol bude sušila, morska sol će iz kože izvlačiti toksine, a rezultat će biti vidno svježija i pomlađena koža

Teme
Linker
04. ožujak 2022 14:10