FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Moćan saveznik ljepote

Od morske soli napravite piling, sredstvo za čišćenje pora ili tonik za lice

Učinkovit sastojak beauty tretmana

Osim što je neizostavan začin u svakoj kuhinji i donosi mnoge dobrobiti za zdravlje, morsku sol možete koristiti i kao jeftin i učinkovit sastojak beauty tretmana jer može biti od velike pomoći za ljepšu i zdraviju kožu.


SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE PORA

Morska sol pomaže u čišćenju pora jer regulira lučenje sebuma i pomaže u zadržavanju vlage u dubljim slojevima kože. Njezina antibakterijska svojstva sprečavaju rast i razmnožavanje bakterija odgovornih za pojavu akni i prištića.


PILING

Morska sol djeluje kao prirodni piling zbog mehaničkog trenja, dok minerali koje sadrži istodobno hrane kožu. Masirajući kožu morskom solju uklonit ćete nečistoću i odumrle stanice te potaknuti mikrocirkulaciju, što će koži dati mekoću i mladenačku svježinu.


TONIK ZA LICE

Koristite li morsku sol u obliku spreja, ona djeluje kao tonik koji upija višak ulja i vlaži kožu. To je vrlo nježan i prirodan način da osvježite kožu tijekom dana. Najbolje je što takav dragocjeni sprej možete napraviti sami tako da pomiješate vodu s morskom soli i stavite u bočicu s raspršivačem.


DETOKS ZA KOŽU

Zahvaljujući velikoj moći upijanja morska sol djeluje kao prirodno sredstvo za detoksikaciju. Navlažite lice i zatim na njega nanesite tanki sloj morske soli. Kako se sol bude sušila, morska sol će iz kože izvlačiti toksine, a rezultat će biti vidno svježija i pomlađena koža

Linker
26. ožujak 2024 14:53