FOTOGRAFIJE: JUN GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
zašto ne

Od crnog ugljena možete napraviti savršenu masku za čišćenje pora i veći sjaj kože

Crni ugljen ne izaziva alergijske reakcije i pogodan je za vrlo osjetljivu kožu, a uz to ima protuupalno djelovanje te umiruje nadraženu kožu

Maska za lice

  1. Pomiješajte žlicu crnog ugljena u prahu, 2 žlice gline, čajnu žličicu jabučnog pektina i čajnu žličicu vode.
  2. Smjesu nanesite na lice, ostavite da djeluje 20 minuta i zatim isperite mlakom vodom.
  3. S obzirom na to da je ugljen odličan prirodni piling, možete ga upotrijebiti kod tuširanja tako da žličicu crnog ugljena u prahu pomiješate sa žličicom gela za tuširanje koji inače koristite. Ugljen će ukloniti višak masnoće s kože i dubinski očistiti pore te će koža biti mekša i izgledati zdravije i svježije.

Od crnog ugljena možete napraviti i detoks šampon kojim ćete s vlasišta ukloniti i posljednji trag nečistoće te smanjiti mašćenje kose. Tretman se priprema na isti način kao i prethodni, tako da malo crnog ugljena u prahu pomiješate sa šamponom koji inače koristite. I za kraj, jedan savjet za one koji muče muku s aknama i masnom kožom lica: redovito (to znači svakodnevno) perite lice sapunom na bazi crnog ugljena jer će on spriječiti prekomjerno mašćenje kože, očistiti pore i ublažiti problem akni. Crni ugljen ne izaziva alergijske reakcije i pogodan je za vrlo osjetljivu kožu, a uz to ima protuupalno djelovanje te umiruje nadraženu kožu.

Linker
13. travanj 2024 11:46