Vrijeme je za malo opuštanja...

 FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Gotova za pet minuta

Morate isprobati ovu božićnu kupku, treba vam samo nekoliko sastojaka

Neka vrijeme blagdana bude i vrijeme opuštanja

Znamo da je Božić vrijeme darivanja i ljubavi, ali većina nas u blagdanskoj strci zaboravi da treba biti i vrijeme opuštanja. Najbolji način da to učinite je topla kupka. Sigurno imate omiljene mirise i soli za kupanje, ali ove godine vam predlažemo da napravite svoj recept. Od nekoliko jednostavnih sastojaka možete napraviti soli za kupanje u pet minuta.


Božićna kupka

Sastojci:

  • Krupna morska sol
  • Himalajska sol
  • Jestiva boja (bijela i crvena)
  • Eterično ulje po izboru
  • Staklenka

Postupak

1. U jednu staklenku ulijte krupnu morsku sol, a drugu himalajsku. Trebat će vam onda i treća staklenka u koju ćete miješati soli. Ako nemate tri staklenke, krupnu morsku stol stavite u jedan duboki tanjur, a himalajsku u drugi. Količine odredite sami, bitno je da je ravnomjerno.

2. U svaku staklenku soli (ili tanjur) dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja, mi smo se odlučili za cimet jer nas najviše podsjeća na Božić. No, sami možete odlučiti koje se eterično ulje vama najviše sviđa.

3. Nakon eteričnih ulja dodajte jestive boje, najbolje bi bilo da himalajsku bojate crvenom jer ona već sama po sebi ima te tonove. U jednu staklenku dodajte bijelu, a drugu crvenu boju. Cilj je miješanjem postići izgled božićne lizalice (candy cane).

4. U staklenku naizmjenično dodajte slojeve bijele i crvene boje i sol je spremna za korištenje. Napunite kadu toplom vodom i božićnom sol i opustite se!

Linker
23. travanj 2024 02:08