Getty Images
lako je

Kako spriječiti da vam zagađenje zraka ubrza starenje kože? Savjeti koje želite poslušati

16. veljača 2020.
Sve veće zagađenje okoliša razlog je za zabrinutost, kako za naše zdravlje, tako i za našu kožu

 

Nekada se mislilo kako se najveći neprijatelj mladolike i njegovane kože krije isključivo u UV zračenju, no jedan od razloga preuranjenog starenja kože nalazi se i u zraku.

Sve veće zagađenje okoliša razlog je za zabrinutost, kako za naše zdravlje, tako i za našu kožu. Promet, industrija, vremenske neprilike, smog, radovi, prašina, grijanje u zimskim mjesecima... Sve to itekako utječe na sve lošiju kvalitetu zraka u urbanim sredinama, no ni život u ruralnim područjima ne znači da je vaša koža  u potpunosti pošteđena ovog problema.  A što to točno znači za vašu kožu?


Zdrav sjaj

Postoji pet vrsta lebdećih čestica koje utječu na nju. Starenjem koža gubi moć zaštite pa one lakše prodiru u nju te uzrokuju hiperpigmentaciju, crvenilo, suhoću, neujednačenost i sivilo tena, akne, povećane pore, stvaranje bora te općenito smežuranost kože i niti jedan tip nije toga pošteđen. Upravo zbog ovih informacija, kvalitetna zaštita kože od zagađenja zraka glavna je vijest i u svijetu ljepote kada je u pitanju briga o koži. Pa kako ju pravilno zaštititi?

Naglasak je na pozitivnim promjenama u prehrani, ali i u rutini čišćenja i njege kože. Pravilno i svakodnevno temeljito čišćenje lica u dva koraka, pjenom ili gelom te tonikom, ono je što prvo morate poduzeti. Sljedeći korak jest kvalitetan izbor hidratantnih krema, ulja i seruma bogatih antioksidansima koji predstavljaju prvu liniju obrane. Ono što često zaboravljamo jest nanošenje krema za sunčanje i tijekom oblačnih dana, jer zagađenje zraka pridonosi i eroziji ozonskog omotača, što znači da je naša koža izložena suncu više no ikad prije, čak i u hladnijim mjesecima.

 

Također, mnoge žene potpuno pogrešno izbjegavaju ulja u svojoj beauty rutini, iako je ona odavno puno više od samog nanošenja hidratantne kreme. Ulja nisu namijenjena samo njezi suhe kože te nisu sva teška za kožu i zato je krajnje vrijeme da se riješite straha od njihove upotrebe jer vam pružaju nevjerojatne dobrobiti u smislu jačanja hidratacije, vraćanja elastičnosti i zdravog sjaja kože. Prednost dajte prirodnim uljima i njihovim „lakšim” derivatima, kao što je skvalan iz maslinovog ulja koji u kozmetici može oponašati sebum te kao takav ima sposobnost obnove te djelomičnog vraćanja vlažnosti koži bez začepljivanja pora.

Promo
 


Hit proizvod

Na tržištu danas postoje razni proizvodi koji štite kožu od zagađenja te nam pomažu izbrisati negativne posljedice istog, a jedan od njih je i novi hit-proizvod iz popularne Olival Professional linije – Omega eliksir,  kojemu je jedan od glavnih sastojaka upravo moćni skvalan bez kojeg beauty ovisnice više ne mogu zamisliti svoju rutinu.

Omega eliksir je kompleks prirodnih i hranjivih ulja, kao što su i ulje chia sjemenki, sjemenki kupine, avokada i noćurka, formuliran tako da odgovara svim tipovima kože te je zbog svoje hranjivosti idealan za večernju njegu.

Omega masne kiseline koje sadrži Omega eliksir umiruju i vlaže kožu tako da vlaga ostaje „zaključana“ stvarajući zaštitni sloj koji štiti kožu od negativnih vanjskih utjecaja, a pomažu i kod psorijaze, akni i sličnih upalnih stanja. Ove kiseline umanjuju i znakove tzv. fotostarenja zbog pretjeranog izlaganja štetnom UV zračenju, bore i tamne mrlje, kao glavne neprijatelje lijepog i njegovanog izgleda.

 

Zaštitite svoju kožu od vanjskih utjecaja već danas jer ona je jedino mjesto u kojem morate živjeti. Učinite ga stoga što ljepšim!

Teme
Linker
20. veljača 2021 21:12