FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
mali trikovi

Kako nanijeti puder da što dulje traje? Držite se ova tri pravila

Prozračnost je poželjna u toplijim danima ne samo kad je riječ o odjeći nego i o make-upu.


1. PRIPREMITE LICE

Kad je riječ o šminkanju, dobra priprema je pola posla, što znači da je vaš prvi korak nanošenje hidratantne kreme sa SPF-om. Ona će koži dati vlagu, sjaj i lijepo je zagladiti da bi se puder što ljepše stopio s kožom. I da, bez obzira na to što vaš puder ima SPF, onaj u kremi također je potreban - ne samo da će se bolje rasporediti po koži nego je u ovom slučaju više zaista više.


2. POMNO NANESITE PUDER U TANKOM SLOJU

Nakon što se krema dobro upila, počnite nanositi puder, ali u jako tankom sloju - prozračnost je poželjna u toplijim danima ne samo kad je riječ o odjeći nego i o make-upu. Vaša koža tako će lakše disati, a puder će biti postojaniji. Kako bi vaš ten izgledao što prirodnije, a ipak besprijekorno, točkice pudera nanesite na sredinu lica, a zatim ih razmažite prema vanjskom dijelu lica. Tako najviše proizvoda završi na T-zoni, koja se najviše masti, a na tom dijelu lica je i najviše crvenila i mrljica koje treba prikriti. Ako želite postići blistaviji efekt, puder nanosite vlažnom (dobro ocijeđenom) make-up spužvicom, a kada prekrijete cijelo lice, puder dobro utapkajte i razmažite.


3. ZAVRŠNI DODIR

Sunce daje predivnu, zdravu nijansu tenu, a sitne nesavršenosti koje vas inače muče manje su vidljive pa vam nakon nanošenja pudera korektor najvjerojatnije neće biti ni potreban. Umjesto korektora, na kritičnije dijelove lica utapkajte još kap pudera i dobro razmažite. Ako ne želite odustati od fiksiranja puderom u prahu, tada je najbolje da koristite prozirni, što finiji i tek lagano prijeđete širokom četkom po T-zoni.

Linker
13. travanj 2024 11:53