Biste li se odvažili?
 Foto: Shutterstock
Godine nemaju ništa s tim

Kako je 'bakina frizurica' postala najtraženiji look ove godine

Vlasnica najpoželjnije nijanse i reza trenutačno je 60-godišnja holivudskih glumica Jamie Lee Curtis, čiji pixie rez u tonovima sive nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Piše: Mara Modrić


Pomisao na pojavu prvih sijedih vlasi napokon je prestala biti razlogom za paniku, štoviše, za kosom u nijansama sive danas uzdišu i one koje su još godinama daleko od toga da ih priroda sama nagradi jednom od najpoželjnijih boja u 2018., a čija se popularnost nastavlja i ove godine.

Naime, prema podacima iz godišnjeg izvještaja koji objavljuje Pinterest, interes korisnika diljem svijeta za sivom kosom porastao je za čak 879 posto, čineći "bakinu frizuru" najpoželjnijim lookom za 2019.

Nije ni čudo s obzirom na to koliko dobro stoji onima na pragu tridesetih, kao što je, primjerice, domaća blogerica Ella Dvornik, koja svoju sivu povremeno oplemeni nekom drugom nijansom - ružičastom, ljubičastom ili plavom, kao i onima u tridesetima - pogledajte samo pop-pankericu Pink.

SREBRNA KOSA - I ZA ONE KOJE SE NAJVIŠE BOJE SIVILA

Foto: Reuters
Popularna pjevačica Pink među prvima je "isfurala" ovaj look.

Sa srebrnom kosom sjajno izgledaju i one koje se sivila najviše boje: vlasnica najpoželjnije nijanse i reza trenutačno je 60-godišnja holivudskih glumica Jamie Lee Curtis, čiji pixie rez u tonovima sive nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Tri stvari koje trebate znati

1) Sivu nijansu nije baš jednostavno postići. Kosu ćete prvo morati izbijeliti, a tek potom obojiti u sivo. Također, siva boja brzo se ispire pa će posjeti frizeru biti česti. Barem za prvi put, ne igrajte se kod kuće, nego posjetite profesionalca.

2) Baš kao ni sve plave i smeđe, ni sve nijanse sive nisu za svakoga - osim one s ljubičastim podtonom koja pristaje svima. "Univerzalna" ljubičasta ima tople podtonove koji ističu rumenilo lica, dok sive s plavičastim podtonom mogu istaknuti zelenkasto-žute tonove lica.

3) Ne zaboravite da je sijeda kosa zahtjevnija od one “u boji”. Izbjeljivanje kose oslabit će vlas, zbog čega je treba dodatno njegovati, a i izrast će biti vidljiviji.

Linker
22. travanj 2024 00:07