FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
probajte

Inhalacije s morskom soli - melem za dišne puteve

Smatra se da haloterapija može pomoći u ublažavanju simptoma nekih bolesti dišnog sustava

Morska sol koristi se i za čišćenje dišnih puteva, a ta se metoda naziva haloterapijom. Morskom solju haloterapija se može provoditi na više načina: grgljajući slanu vodu, koristeći slanu vodu za ispiranje no - sa ili inhaliranjem pare iz slane vode.


Astma, kronični bronhitis

Smatra se da haloterapija može pomoći u ublažavanju simptoma nekih bolesti dišnog sustava poput astme, kroničnog bronhitisa, alergija i ri - nosinusitisa. Istraživanja su pokazala da su sprejevi koji sadrže morsku sol te ispiranje nosa otopinom koja sadrži morsku sol daju odlične rezultate u ublažavanju simptoma rinosinusitisa.

Istraživanja su provođena s otopinom koja sadrži sol iz Mrtvog mora, koja se zbog svojih protuupalnih svojstava pokazala zdravijom alternativom za ublažavanje respiratornih alergija i drugih respiratornih bolesti. Uz to, minerali iz soli Mrtvog mora ublažavaju oticanje sluznica te tako smanjuju začepljenost nosa i dišnih puteva.


Grgljanje za oralno zdravlje

Morska sol sadrži fluorid, a on je koristan za zdravlje zuba. Fluorid pomaže u zaštiti zuba od djelovanja kiseline i sprečava razvoj karijesa. Redovito ispiranje i grgljanje mlakom vodom s morskom soli također ublažava bolove u usnoj šupljini, krvarenje desni, ranice u usnoj šupljini i grlobolju.

Linker
29. ožujak 2024 09:34