FOTOGRAFIJE: TZ Fužine
Najdulji doček

Fužine: Odbrojavamo do najpoznatijeg Ispraćaja Stare godine u podne

Odbrojavanje do najpoznatijeg tradicionalnog Ispraćaja Stare godine u podne koji se održava u petak, 31. prosinca, u Općini Fužine već je krenulo. Bogati program, prilagođen epidemiološkim mjerama, održava se na čak tri lokacije te uz očaravajuće jezero Bajer

Definitivno će se u fužinarskom kraju najduže slaviti dolazak 2022. godine, a fenomenalno zagrijavanje u novogodišnje slavlje bit će najromantičnija Šetnja pod bakljama uz jezero Bajer do špilje Vrelo koja se održava u četvrtak, 30. prosinca s početkom u 16 sati. Okupljanje sudionika je kod beach bara Čoka gdje će ih glazbeno utopliti harmonikaši i truba. Šetnja se odvija u manjim grupama u pratnji vodiča, a kulminirat će obilaskom magične špilje Vrelo te je po povratku sudionicima osiguran prijevoz do centra Fužina. Kotizacija iznosi 60 kuna za odrasle i 30 kuna za djecu, a uključuje baklje, kuhano vino ili čaj, prijevoz do centra Fužina te razgled špilje Vrelo.

Program od 10 do 18 sati

Sudionici će ispratiti Staru godinu uz iznimno atraktivan program ove godine koji započinje od 10 sati, a aktivnosti su raspoređene duž čarobnog jezera Bajer, u Fužinama na igralištu, samom centru Fužina te u mjestu Vrata. Kod caffe bara Sky, uz samo jezero Bajer, sudionike će od 10 sati oduševiti Kesten i Papaja cirkus show. Od 10:45 sati Opatijski kukali će se okupati u hladnom jezeru Bajer, kod beach bara Čoka, a sudionici će ih utopliti bodrenjem. Svoj fantastičan performans Kesten i Papaja cirkus show nastavit će u 11:15 sati kod beach bara Čoka. Točno u podne, 31. prosinca, sve sudionike očekuje spektakularan Ispraćaj Stare godine uz vatromet i baklje kojeg će glazbeno začiniti poznati riječki tamburaški sastav Merak, uz vođenje Dražena Turine Šajete. U koncertu će sudionici moći uživati na samom igralištu u Fužinama. DJ Nikola puštat će glazbu kod caffe bar Oaze. U 13 sati svoj jedinstven performans predstavit će Prometeus fire show i to kod caffe bara Bajer.

I dječji doček

Posebno atraktivan će biti i dječji doček Nove godine koji će se održati od 17 sati s lijeve strane jezera Bajer kada će najmlađi sudionici uživati u vatrometu. Ovogodišnji Ispraćaj Stare godine u Općini Fužine prati i bogata gastro ponuda dostupna na više različitih lokacija kako bi se svim sudionicima osigurala kvalitetna podrška u pridržavanju epidemioloških mjera. Za neposredan pristup pozornici kada će nastupati tamburaški sastav Merak, od 10 do 15 sati, bit će potrebno predočiti potvrdu o PCR ili antigenskom testu ili pak cijepljenju.

Linker
25. travanj 2024 16:49