Getty Images
njega kože

Devet kućnih maski za lice koje stvarno djeluju

Kada je u pitanju koža, želimo izgledati najbolje što možemo. Možda je jedna od sljedećih maski idealno rješenje upravo za vas!



1. Maska od banana

Kome treba botoks dok su nam banane nadohvat ruke? Da, banane možete upotrijebiti za izradu posve prirodne maske koja će kožu opskrbiti vlagom te je učiniti mekšom na dodir i ljepšom. Zdrobite oguljenu bananu srednje veličine tako da dobijete jednoličnu kremastu smjesu, zatim je nanesite na područje lica i vrata. Ostavite da djeluje 10 do 20 minuta, zatim isperite hladnom vodom. Još jedna varijanta maske s bananom koja će zaista učiniti da djelujete svježije te da koža bude zategnutija: pomiješajte 1/4 čašice jogurta, 2 jušne žlice meda (prirodno sredstvo za suzbijanje akna) i jednu bananu srednje veličine. Želite li da vam obrazi, osim što će biti blistavi i mekani na dodir, poprime i zdravu rumenu boju, kao da ste došli s trčanja na svježem zraku, jogurt zamijenite s pola jušne žlice maslinovog ulja.


2. Piling maska s limunom

Fantastičnu masku koja će istovremeno navlažiti kožu i očistiti je od odumrlih stanica te je učiniti blistavijom pripremite tako da pomiješate sok od pola limuna s 1/4 šalice maslinovog ulja ili ulja slatkog badema.


3. Kako napraviti kućnu masku s octom

Ocat se od davnina koristio za toniranje kože, a njegova učinkovitost nije se promijenila ni danas. Želite li ujednačiti ten i riješiti se nelijepih mrlja, pomiješajte 1 jušnu žlicu jabučnog octa s 2 šalice vode te tom mješavinom isperite lice kako biste je očistili i zategnuli. Nakon takve kupke za lice, priuštite si masku od 1/4 šalice vinskog octa pomiješane s 1/4 šalice vode. Nanesite mješavinu na lice i ostavite da se osuši, bez ispiranja.


4. Maska za lice s mlijekom

Još jedan način da se poigrate kozmetičarke jest da pripremite masku od 1/4 šalice mlijeka u prahu s toliko vode koliko je potrebno da dobijete gustu, kremastu smjesu. Dobivenom smjesom prekrijte lice, ostavite da se posve osuši i zatim isperite vodom. Izgledat ćete osvježeno i pomlađeno!


5. Isprobajte masku od zobenih pahuljica

Ako tražite brzo rješenje za bolji izgled, pripremite masku od zobenih pahuljica. Možda danas izgledate umornije nego inače, a idete na važan sastanak i željeli biste zablistati? Ovo je maska za vas: pomiješajte 1/2 šalice vruće (ali ne ključale) vode s 1/3 šalice zobenih pahuljica. Nakon što odstoji dvije do tri minute, umiješajte u tu smjesu 2 jušne žlice jogurta, 2 jušne žlice meda i bjelanjak jednog manjeg jajeta. Masku u tankom sloju nanesite na lice i ostavite da djeluje 10 do 15 minuta te isperite mlakom vodom.

6. Maska s majonezom

Zašto trošiti novac na skupe kreme kad se možete počastiti umirujućom kućnom maskom od majoneze? Majonezu razmažite po cijelom licu i ostavite da djeluje 20 minuta, zatim isperite hladnom vodom. Lice će vam biti glatko i baršunasto mekano.

7. Napravite masku od jogurta

Želite li očistiti kožu i zatvoriti pore, nanesite na lice jogurt i ostavite da djeluje oko 20 minuta. Treba li vam revitalizirajuća maska, pomiješajte 1 čajnu žličicu jogurta sa sokom 1/4 naranče i malo pulpe od naranče te 1 čajnom žlicom aloe. Smjesu ostavite na licu najmanje pet minuta i zatim isperite.


8. Maska od senfa, zašto ne?

Nanesite na površinu cijelog lica senf u tankom sloju: takva maska će kožu zagladiti i stimulirati. Prvo isprobajte masku na maloj površini kože na vratu kako biste provjerili djeluje li na vašu kožu nadražujuće.


9. I za kraj: maska od jaja

Imate li suhu kožu, umutite samo žutanjak, ako imate masnu kožu upotrijebite samo bjelanjak te ga pomiješajte s malo limunovog soka ili meda. Za normalnu kožu upotrijebite cijelo jaje. Masku nanesite na lice, ostavite da djeluje 30 minuta i zatim isperite. Uživat ćete u svom novom, osvježenom i njegovanom izgledu!

Linker
19. travanj 2024 03:09