FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
ODLIČNA ZA KOŽU

Bundeva - kao piling i anti-age maska

Bundeva sadrži vitamine C i E, kao i beta-karoten, za koje je utvrđeno da svi igraju važnu ulogu u zdravlju naše kože

Bundeva je idealan sastojak prirodne kozmetike. Zahvaljujući betakarotenu koji sadrži u velikoj količini bundeva se može koristiti kao učinkovita anti-age maska, ali i kao maska za hidrataciju i zaglađivanje lica.

Sjemenke bundeve su pak korisne za pripremu nježnog pilinga. Sameljite ih i pomiješajte s malo mesa ili pulpe bundeve, dodajte dvije kapi maslinova ulja i nježno istrljajte po licu (a možete i po cijelom tijelu).


Za zdravu kožu

Bundeva sadrži vitamine C i E, kao i beta-karoten, za koje je utvrđeno da svi igraju važnu ulogu u zdravlju naše kože. Vitamin C tijelo ne proizvodi prirodno, stoga je važno da ga svakodnevno dobivamo iz prehrane, jer on igra ulogu u stvaranju kolagena, pomaže u prevenciji modrica i pomaže u zacjeljivanju rana. Vitamin E izvrstan je antioksidans i djeluje zajedno s vitaminom C, pomažući u zaštiti od oštećenja od sunca i sprječavanju suhoće kože. Vitamin A ili beta-karoten također je uključen u zaštitu kože od sunčevih UVB zraka i može pomoći u zaštiti od opeklina, iako je krema za sunčanje i dalje potrebna!

Linker
25. travanj 2024 08:11