Proljetna delicija

Aromatični trokutići s medvjeđim lukom

Medvjeđi luk odličan je u kombinaciji sa sirom pa ga možete dodavati quicheovima, pitama, štruklim ili trokutićima od lisnatog tijesta. Sastojci iz ovog recepta dostatni su za 4 osobe. 

Trebat će vam:

  • 25 dag lisnatog tijesta
  • 25 dag svježeg kozjeg sira
  • 8 dag pinjola
  • 2 vezice medvjeđeg luka
  • 1 jaje
  • sol

Priprema:

  1. Medvjeđi luk očistite, operite i sitno nasjeckajte. Pinjole lagano popržite na tavi. U zdjeli pomiješati kozji sir, pinjole i nasjeckani luk pa začinite solju.
  2. Lisnato tijesto razvaljajte i narežite na jednake kvadrate. Na sredinu svakog staviti nadjev pa preklopite da dobijete trokut.
  3. Rubove zalijepite vilicom pa posložite trokutiće na namašteni lim za pečenje. Trokutiće premažite razmućenim jajetom i pecite 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva Celzijevih.
  4. Poslužite vruće uz grčki jogurt.



Linker
23. travanj 2024 07:01