Koristite li ga?
 FOTOGRAFIJE: TRIOCEAN GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
tekuće zlato

Arganovo ulje ima moćan anti-aging efekt jer smanjuje vidljivost bora i daje koži mladenački sjaj

Najbolji anti-aging učinak postići ćete ako lagano umasirate nekoliko kapi arganova ulja na lice i vrat prije spavanja

Često nazivano i tekućim zlatom, arganovo ulje ekstrahira se iz jezgre ploda arganova drva koje raste u Maroku. Iznimno je bogato korisnim nutrijentima, uključujući masne kiseline i vitamin E, pa je popis njegovih dobrobiti za kožu i kosu dugačak.

● Arganovo ulje ima moćan anti-aging efekt jer smanjuje vidljivost bora i daje koži mladenački sjaj i jedrost. Obnavlja elastičnost kože dajući osjećaj mekoće i punoće. Najbolji anti-aging učinak postići ćete ako lagano umasirate nekoliko kapi arganova ulja na lice i vrat prije spavanja.

● Zbog visokog udjela vitamina E i masnih kiselina arganovo ulje prirodno hidrira kožu. Lako se i brzo apsorbira i ne ostavlja sjajan trag. Jednostavno se nanosi na cijelo tijelo, lice i vrat - nanesite nekoliko kapi pa ih nježno utrljajte kružnim pokretima. Ako ga koristite kao dnevnu njegu za lice, nabolje je prvo nanijeti odgovarajući hidrolat te namazati ulje dok se koža još nije osušila.

● Antioksidansi iz ovog ulja potiču ozdravljenje nadražene, ispucale i oštećene kože, pa čak i opečene. Kod suhe i osjetljive kože preporučuje se kao prevencija, ali i za smanjenje upala, ublažavanje bolova i poticanje zacjeljivanja kada je do problema već došlo.

● Ljudi koji pate od suhe kože i ekcema od arganova ulja mogu dobiti veliku pomoć. Vitamin E i masne kiseline odlični su za obnavljanje oštećene kože, a isti nutrijenti mogu spriječiti pojavu daljnjih suhoća i iritacija.

● Arganovo ulje može prevenirati pojavu strija i obješene kože kod trudnica jer povećava elastičnost kože zahvaljujući vitaminu E. Redovitim nanošenjem nekoliko kapi ulja na grudi, trbuh, stražnjicu i bedra tijekom trudnoće smanjit će vjerojatnost za pojavu nelijepih strija.


Odlično i za kosu

Arganovo ulje učinkovito obnavlja i kosu čineći je mekšom, svilenkastom i sjajnijom. Odlično je i kao regenerator jer pomaže raspetljati zapetljane vlasi i ukrotiti naelektriziranu kosu.

Linker
25. travanj 2024 19:21