Ako je potrebno, EFFACLAR SPOTSCAN će preporučiti i odlazak dermatologu, što je savjet koji ne treba zanemariti.
 La Roche-Posay/Press
Novo iz La Roche-Posayja

Aplikacija EFFACLAR SPOTSCAN: Analizira kožu pomoću umjetne inteligencije

19. travanj 2019.
La Roche-Posay razvio aplikaciju koja analizira kožu uz klik na mobitelu.

Jeste li se ikada susreli s tinejdžerom koji zbog problematične kože ne želi izaći iz kuće, izbjegava se družiti s vršnjacima pa čak propušta i nastavu? 

Nepravilnosti na koži izazov su za 80% tinejdžera diljem svijeta i 40% odraslih[1] pri čemu 97% osoba kaže kako im akne smanjuju kvalitetu života. Istraživanje pokazuje i kako nepravilnosti za 70% osoba znače i narušeno samopouzdanje[2].
 

Kako bi pomogli svima koji se bore s nepravilnostima na koži lica, u La Roche-Posayu razvili su EFFACLAR SPOTSCAN aplikaciju koja koristi umjetnu inteligenciju i analizira kožu sklonu aknama uz samo jedan klik na mobitelu.

- Procjenjuje se kako samo pet do 10% ljudi diljem svijeta ima pristup dermatologu. EFFACAR SPOTSCAN aplikacija nastala je iz naše želje da svoju dermatološku ekspertizu učinimo dostupnom svim osobama koje pate od nepravilnosti na koži. Koristeći najnapredniju digitalnu tehnologiju razvili smo uslugu koja izravno poboljšava živote kroz točnu analizu, personalizirane savjete i praćenje poboljšana tijekom cijele godine, izjavila je Svjetlana Arh, direktorica brenda La Roche-Posay u Hrvatskoj.

 

Kako radi aplikacija?

Kako biste analizirali svoju kožu i pronašli pravu njegu, potrebno je posjetiti stranicu hr.spotscan.com i snimiti fotografiju svoga lica. Na temelju te fotografije odmah se generiraju rezultati koji variraju na skali od nula do četiri.

Pri tom aplikacija preporučuje personaliziranu, adekvatnu njega za problematičnu kožu i konkretne savjete koji će pomoći smanjiti nepravilnosti.
 

Ako je rezultat na skali od dva na više, EFFACLAR SPOTSCAN će preporučiti odlazak dermatologu, što je savjet koji ne treba zanemariti.

Effaclar Spotscan pruža i priliku za ponovnu provjeru kože kako bi se utvrdilo je li došlo do poboljšanja.  Također, EFFACLAR SPOTSCAN u sebi sadržava mogućnost simulacije rezultata prije/poslije korištenja preporučene rutine njege kože. 

 


Posvećenost inovacijama

EFFACLAR SPOTSCAN nastao je iz posvećenosti La Roche-Posaya da se korištenjem tehnologije svakom korisniku omogući da dobije točnu analizu, pravu informaciju i personalizirani savjet.

EFFACLAR SPOTSCAN predstavlja najvažniju inovaciju La Roche-Posaya na putu ljepote koji je započeo s My UV Patch aplikacijom koja educira potrošače o opasnosti UV zračenja i pomaže im da se odgovornije izlažu sunčevim zrakama.

- Svjesni smo kako je našim potrošačima, kad je zdravlje kože u pitanju, informacija moć. Putem SPOTSCAN aplikacije potrošačima dajemo informacije koje su im potrebne, ne samo kako bi adresirali njihove probleme s kožom, nego i kako bismo spriječili da se oni uopće pojave, a sve to u suradnji s više od 90 tisuća dermatologa diljem svijeta, koji potvrđuju ekspertizu La Roche-Posaya i razumijevanje potreba naših korisnika, izjavila je Svjetlana Arh.

 


[1] Quality of life, anxiety prevalence, depression symptomatology and suicidal ideation among acne patients in Lithuania. J Eur Acad Dermatol Venereol. 2017 Jul 14, Lukaviciute L, Navickas P, Navickas A.

[2] 2002 CHU Claude Huriez France / Dimension Baromètre dermatologist follow-up 2008 Fr - Germany - It - Spain

Teme
Linker
26. prosinac 2020 00:57