Mnoge osobe, nakon što dobiju željenu boju, prestaju koristiti kremu za zaštitu od sunčevih zraka.
 Foto: iStock
Divna koža

5 savjeta za što dulju preplanulost

Svi volimo preplanulu boju kože, ali nažalost ona ne traje dugo. No, zato postoje jednostavni trikovi uz pomoć kojih možete produljiti preplanulost.

Ta divna, brončana put... Kako je što dulje zadržati? Vjerujte nam, ima načina...

1. Piling prije sunčanja

Kako se koža ne bi dodatno isušivala i kako biste spriječili ljuštenje, obavezno napravite piling prije izlaganja suncu. Nakon sunčanja ne preporučuje se pretjerano natapanje u kadi, a prilikom tuširanju koristite blage kremaste proizvode na uljnoj bazi. Izbjegavajte grube spužve za pranje.

2. Epilator umjesto brijača

Preporučuje se depilirati kožu prije odlaska na more, no ako želite zadržati preplanuli ten, koristite epilator umjesto brijača jer brijač svaki put uklanja površinski sloj kože. Depilacija šećernom pastom dobar je izbor jer se tako uklanjaju mrtve i suhe stanice kože što djeluje poput blagog pilinga.

3. Redovito nanosite kremu i nakon što ste potamnjeli

Mnoge osobe, nakon što dobiju željenu boju, prestaju koristiti kremu za zaštitu od sunčevih zraka. Stručnjaci upozoravaju da brončani ten pruža određenu zaštitu, no agresivne sunčeve zrake i dalje su za kožu itekako štetne.

Štetne posljedice vidjet ćete nažalost tek kasnije - koža brže stari i sklonija je staračkim pjegama.

Foto: iStock
Ne zaboravite na zaštitu i u hladu!

4. Štitite se i u hladu

Čak 85 posto zraka reflektira se preko pijeska, vode i krošnji. Sunčeve zrake prodiru i kroz suncobran i oblake. Koža će pocrnjeti i u hladu, naravno sporije. Zbog toga se morate mazati i za oblačnog vremena i kada boravite u hladu.

5. Obavezna hidratacija kože

Kada kožu izlažemo sunčevim zrakama, ona gubi svoju prirodnu vlagu, stoga je hidratacija vrlo važna. Nakon svakog duljeg izlaganja suncu, a i nakon povratka s ljetovanja, koristite losion za tijelo. Sastojci poput aloe vere, shea maslaca, maslinovog ili jojobinog ulja omekšavaju kožu i zadržavaju preplanulost. Losioni i maske za tijelo koji sadrže sastojke poput krastavaca, limuna i mlijeka mogu izbijeljeti kožu, stoga ih izbjegavajte.

Linker
23. travanj 2024 23:09