Vrijeme je da nestane nered iz vašeg ormara, iz kupaonice, iz... života!
 Foto: iStock
Stvarno pali

10 načina da si pojednostavite život

Život vam se pretvorio u trčanje s jednog sastanka na drugi i čini vam se da ništa ne stižete. Kaos vam je, ne samo u glavi, već i u kući. Uz ove jednostavne stvari, pojednostavite si život za tren.

Ako je i vaš život postao hektičan, kompliciran te se vrti oko bezbroj obaveza, planova i projekata, vjerujete nam, niste sami. Sigurno vam nebrojeno puta kroz glavu prođe kako je život nekoć bio puno jednostavniji. Pa, kako da ga takvim opet učinimo?

Postoji nekoliko, vrlo jednostavnih stvari koje će vam u tome pomoći. I što je najbolje, možete krenuti odmah.

Put prema jednostavnijem životu

1. Sredite novčanik

Jedna kartica za ovo, drugo za ono, pa i ova treća mi treba, četvrta mi je neophodna. Vrijeme je da se riješite bezbroj kreditnih kartica. Zadržite najviše dvije, jer ako ih imate više, vjerujte, ne možete si priuštiti svoj život.

2. Organizirajte ladice

Koliko puta ste otvorili ladicu s čarapama, a na dnu je onaj isti par s nekoliko manjih rupica koji nikako da završi tamo gdje mu je mjesto - u smeću. Bacite gaćice koje niste obukli godinama. Pogledajte samo koliko ste mjesta dobili. Ovakve male stvari zaista ne zahtijevaju puno vremena.

3. Počistite mail

Konačno očistite mail. Odjavite se od svega što ne želite čitati i što, budimo iskreni, nikad ni ne otvarate. Prijavljivanje na primanje vijesti je sasvim normalno, no s vremenom nam se mijenjaju interesi. Zato, budite nemilosrdni i maknite ono što vas ne zanima.

4. Donirajte namještaj

Imate li i vi kod kuće onu jednu, staru komodu koja u principu ničem ne služi, osim za gomilanje stvari koje nam nikad neće ni trebati? Donirajte namještaj koji vam ne treba. Ne samo da ćete dobiti više prostora, već ćete se i puno bolje osjećati.

5. Sredite jeftiniji televizijski paket

Izaberite što jeftiniji televizijski paket. Ruku na srce, tko zaista gleda sve te programe. Ne treba nam 16 programa o kuhanju, kao ni brojni kanali koji svako nekoliko dana puštaju iste filmove. Čitajte, idite u šetnju, na večeru s prijateljima. Smanjite broj televizora i laptopa. Manje je više!

6. Uredite ormar

Donirajte kapute i torbice, te zadržite one koje zaista nosite. Zaboravite na onu: 'Bit će dobar za sljedeću sezonu'. Neće! Znamo da će samo stajati u ormaru. Konačno se bacite na organizaciju ormara te darujte sve ono što vam više ne odgovara (čak i one traperice u koje ćemo jednoga dana opet uspjeti ući).

7. Izvucite se iz dugova

Znamo da je to lakše reći nego učiniti, jer svi krpamo kraj s krajem. Upravo zato se nerijetko nađemo u situaciji da uđemo u dozvoljeni, ali i nedozvoljeni minus, te da se zaigramo s kreditnim karticama. No, u nekom trenutku treba znati podvući crtu. Ako imate dugove koje već dugo vučete, a imate više od jednog automobila, jedan prodajte. Osim, ako vam je auto zbog posla zaista neophodan. U tom slučaju, koristite ga samo za to. Do tržnice, kina i na kavu možete i javnim prijevozom ili pješke. Bankovni račun će vam biti zahvalan.

8. Maknite nered sa stola

Skrenete li i vi pogled kad uđete u sobu i na stolu vidite one brojne, većinom nepotrebne papire? Vrijeme je da nered nestane. Zadržite ono što vam zaista treba. Ako riješite nered na stolu, riješit ćete i onaj u svojoj glavi.

9. Sredite kuhinju

Vrijeme je za organizaciju kuhinje i frižidera. Pobacajte svo napuknuto posuđe i ono koje ne koristite. Nemojte da onaj fini porculan stoji samo zato što ga vadite u 'posebnim prilikama'. Neka ta prilika bude kada umorni dođete s posla.

10. Riješite se stare kozmetike

Pojednostavite vaše beauty rituale, te bacite svu staru šminku. Ono plavo sjenilo od prije 10 godina sigurno nećete opet staviti na oči. Naoštrite sve olovke za oči i operite četkice.

Pogledajte sad malo oko sebe. Vidite li kako vaš život i dom izgledaju bolje i jednostavnije s tako malo promjena. Budite otvoreni prema njima pa jednostavnost može postati vaša nova avantura.

Linker
24. travanj 2024 22:59