Tko zna, možda vam se i svidi...
 Foto: Istock
Ma kakav tabu?!

Želite isprobati analni seks? Ovih 8 stvari biste trebali znati

Zanima vas analni seks? Niste jedini. Iako se možda čini da je riječ o tabu temi, iza zatvorenih vrata ga mnogi (možda to neće priznati) ipak prakticiraju.

Prije nego što se upustite u ovu vrstu aktivnosti saznajte na što morate pripaziti kako bi, kažu seksualni stručnjaci, vaše iskustvo bilo nezaboravno.

1. Ne bi trebalo boljeti

- Osjećaj bi mogao biti malo čudan, ali ako se ispravno prakticira, analni seks ne bi trebao biti bolan - kažu stručnjaci. Preskočite eksperimentiranje ako vas muče hemeroidi ili ako imate probavnih problema i nemojte zaboraviti koristiti lubrikant. Za razliku od vagine, anus ne stvara prirodni lubrikant tijekom uzbuđenja. Isprobajte lubrikant na bazi silikona; gušći je i ne suši se tako brzo kao onaj koji je na bazi vode.

2. Neće vas 'raširiti'

- Neki ljudi su zabrinuti jer vjeruju da analni seks može dovesti do inkontinencije, što nije istina - tvrde stručnjaci. Anus će se raširiti onoliko koliko je potrebno da penis ili igračka mogu ući (jednako koliko se rastegne prilikom obavljanja nužde), a zatim će se vratiti u normalu.

3. Može doći do orgazma

Nekim ženama ova vrsta seksa izrazito paše. Anus je bogat živčanim završecima, zbog kojih je osjećaj jako intenzivan te zahvaljujući tome može doći do orgazma.

4. Krenite polako

Želite isprobati analni seks? Najbolje je da to napravite kad ste već postigli orgazam, jer će vam tijelo biti opuštenije. Ili se vi i partner zajedno otuširajte prilikom čega će vam on prstom lagano masirati to područje.

Eksperimentiranje u kadi ili pod tušem može djelovati čišće, što je jedna od najvećih briga početnika. Normalno je da se prvi put brinete da ćete imati 'nezgodu' tijekom analnog seksa. Stručnjaci kažu da ako ste u zadnjih tri do pet sati bili na WC-u, sve će biti čisto i ok. A one glasine da će izgubiti kontrolu nad crijevima, dodaju, nisu istinite (barem nema medicinskih dokaza koji to potkrjepljuju).

Foto: Istock
Jeste li već otkrili cijeli jedan novi seksualni svijet?

5. Sve je u komunikaciji

Prije nego što se skinete i 'bacite' na posao, razgovarajte s partnerom/icom. Analni seks nikad ne bi trebao biti iznenađenje. Prije nego što se upustite u to, pitajte partnericu što misli o tome. Ako ona nije za, nemojte navaljivati.

6. Koristite kondome

Čak i ako ste u monogamnoj vezi, kondomi su dobra ideja kad je riječ o analnom seksu. Zašto? Kao prvo, smanjuju trenje i omogućavaju lakši ulazak. A kao drugo, budući da je analno tkivo nježno i podložno sitnim ogrebotinama, analni seks bez kondoma može uzrokovati ulazak bakterija.

7. Isprobajte igračke

Igračke mogu biti odličan način istraživanja analnih igrica. Pobrinite se da nađete igračku koja je pogodna za analni seks, a pomoću nje možete vidjeti što vam odgovora, a što ne.

8. Niste za to? Nemojte ga onda prakticirati

Seksolozi se slažu: Iako mnoge žene uživaju u analnom seksu, nije nužno da ga i vi morate prekrižiti sa svoje seks liste. Seks bi trebao biti zabavan, a ako vas ovo ne privlači, a ni ne napaljuje, držite se svoje seksualne rutine.

Linker
05. ožujak 2024 21:54