ŽENSKI ORGAZAM - POVIJESNI MISTERIJ

Zatitrajmo u užitku vlastitog orgazma - opet, opet i još jednom...

Za razliku od muškaraca koji seksualni orgazam mogu doživjeti jednom ili dvaput za vrijeme jednog odnosa, žene mogu nebrojeno puta.

 

Mnogi taoisti tvrde da su žene multi-orgazmične. Taoizam, kao i filozofija koja se iz taoizma ili u taoizmu razvila ima i neko svoje objašnjenje tog ženskog fenomena. Dakle, za razliku od muškaraca koji seksualni orgazam mogu doživjeti jednom ili dvaput za vrijeme jednog odnosa, žene mogu nebrojeno puta.

Sve,dakle, ovisi o nama; našoj psihi, našim ljubavnicima, našim moralnim oštećenjima, no prema taoizmu mi imamo i fizičku pretpostavku za doživjeti multiplicirane orgazme tijekom istog odnosa.

Moderni Taoisti poput Mantak Chia kažu kako svaki dio na tijelu muškarca koji njemu donosi užitak istodobno ima i drugu fiziološku svrhu. E, to se zove ekonomičnost! No, žene su drugačije! Od svih živih bića na svijetu, žensko tijelo je jedino koje ima jedan svoj dio koji služi samo i isključivo za seksualno zadovoljstvo, a zove se klitoris (ili za one koji ne vole seks - dražica). Dakle, žene imaju točku na tijelu, i to u samom njegovom centru, koja je stvorena isključivo za užitak, i još k tome ju ne možemo potrošiti!

 

Obnavljanje životne energije

I dok Mantak Chia mušku ejakulaciju naziva 'malom smrću' (the little death) gdje muškarac gubi vitalnu životnu energiju i time skraćuje i sam život, kaže da žene orgazmom obnavljaju životnu energiju, te da sa svakim novim orgazmom dobivaju sve više snage i vitalnosti. Dok muškarci nakon ejakulacije osjećaju to neko prazno zadovoljstvo, mi osjećamo da je vrijeme za još jedan orgazam.

Pitam se, evo, dok ovo pišem, kada je nastao kratak spoj?

 

Kada je u ljudskoj povijesti nastalo prešutno vjerovanje da muškarac može/smije/treba imati više žena, a žena mora biti fizički vjerna samo jednom muškarcu? Nismo li mi, sudeći prema svojim fizičkim predispozicijama, te koje trebaju imati više ljubavnika u isto vrijeme?

 

Kako me Tao jako interesirao u mojim ranim dvadesetim godinama (ne samo seksualno, već životno i duhovno) pročitala sam puno knjiga taoističkih majstora, kao i puno autora koji se dotiču taoa u filozofskom ili religijskom pogledu. Tako sam naišla na tumačenje da je kršćanstvo iliti crkva na samim svojim počecima, smatrala seksualno zadovoljstvo žena i taj misterij naših orgazama potencijalno opasnim za temelj i učenje crkve, samim tim i disciplinu masa, pa su tako smislili priče o Evi, Jezebeli, Mariji Magdaleni, a na koncu i samoj Mariji Bogorodici koju su, ne bi li zauzdali sve nas ostale grešne žene, dodijelili i bezgrešno začeće.

Sve da se umanji taj misterij ženskog orgazma, a šire gledano i sama snaga i prirodna neukrotivost žena.

 

Znak zahvale

Mogu i dalje nabrajati primjere gdje su žensko tijelo kao i ženski duh lomili neljudskim metodama stoljećima, ograničavali slobodu, zabranjivali riječi, pa čak im i skrivali lica (mnogi to rade i danas) - sve radi misterija klitorisa i užitka koji kroz njega možemo osjetiti. Tako su u turskom carstvu postojali haremi s tisućama žena koje su bile zatvorene i čuvane (čuvali su ih eunusi) - ne bi li ne zastranile i kresnule se s nekim sa strane, a da bi očuvale tih tisuće čistoća za samo jednog muškarca.

Baš su pravi osvajači, nema što!

U nekim pak afričkim plemenima čak je poznati da kad se žensko dijete rodi - odrežu im klitoris. I tako... brojni su primjeri povijesnog iživljavanja nad ženama. I danas ih nažalost vidimo u tim arapskim kulturama. Zatvori ju, sakrij ju, ponizi ju - sve zato što ju ne možeš zadovoljiti.

No, ipak, u toj istoj mračnoj ljudskoj povijesti postojale sui one koje su živote posvetile, čak i izgubile kako bi promijenile ulogu žena u društvu, od Kleopatre i Katarine Velike, preko Eleonore Roosevelt, pa Rose Luxemburg i Margaret Sanger, pa do današnjeg dana gdje se Malala Yousafzai skriva od talibana koji ju hoće ubiti zato što traži pravo na edukaciju žena u Pakistanu.

Sve su one, i mnoge druge zaslužne za našu slobodu; slobodu govora, slobodu djela i slobodu odabira - onoga što hoćemo kao i onoga što nećemo. Zato im trebamo izraziti zahvalnost.

 

Zato večeras zavedite tog kojeg želite, tog od kojeg vam ubrza dah i srce, a um se uz njega malo zamuti. Večeras nestanite u tom povijesnom misteriju vlastitog ženskog tijela, koje su stoljećima pokušavali osakatiti, uništiti i kontrolirati, ali ono je i dalje prelijepo i čarobno.

 

Večeras, u znak zahvale onima koje su se u davna vremena borile za ovu našu predivnu slobodu, zatitrajmo u užitku vlastitog orgazma. Zato što možemo. Opet, opet, opet. I još jednom.

 

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo