Solo igrice

Zašto biste trebali masturbirati? I to već večeras...

Masturbiranje, osim užitka donosi i brojne zdravstvene beneficije. Stručnjaci savjetuju da si to trebamo priušiti najmanje dva put tjedno.

 

Prema jednom nedavnom američkom istraživanju 1 od 5 muškaraca masturbira četiri puta tjedno, dok to radi samo pet posto žena u dobi od 25 do 29 godina.

Što se čeka? Masturbiranje, osim užitka donosi i brojne zdravstvene beneficije. Stručnjaci savjetuju da si to trebamo priušiti najmanje dva put tjedno

 

Dobri razlozi

 

Jača mišiće donjeg dijela zdjelice

Redovitim prakticiranjem Kegelovih vježbi jačaju se pubični mišići zdjelice, a postizanje orgazma dovest će do jednakog rezultata. Stezanjem mišića zdjelice pospješuje se prokrvljenost genitalnog područja, ali se i poboljšava seksualno zdravlje.

 

Opušta

Masturbiranjem oslobođamo hormone sreće poput endorfina i dopamina te tako automatski ublažavamo stres i osjećaj depresije. I što je najbolje nakon orgazma lakše ćemo zaspati.

 

Može ublažiti bolove

Hormoni koji nam pomažu da se osjećamo bolje također mogu otkloniti lakšu glavobolju i menstrualne grčeve. Osjetljivost prije menstruacije, a isto tako i bolovi u leđima mogu nestati ako redovito masturbirate. Samozadovoljavanje smanjuje protok krvi do zdjelice.

 

Razotkriva naše najdublje seksualne maštarije

Kad smo sami, misli nam nam lako odlutaju, a masturbacijom još više puštamo mašti na volju. Fantazije koje nam tada prođu kroz glavu, možda poželimo isprobati i u stvarnosti. Tko zna što se sve skriva u nama...

 

Poboljašava seksualni život

Osim vagine i klitorisa ima još potencijalnih mjesta koja nas mogu uzbuditi. Na nama je da otkrijemo koja su to mjesta i što nam pruža najveći užitak. Sve te stvari kasnije možemo podijeliti s partnerom, a seks će zatim biti puno bolji. I mi ćemo biti sigurnije u sebe.

 

Nema rizika

Solo seks je najsigurniji seks. Možete korisiti i igračke, te nema rizika da dobijete spolnu prenosivu bolest, kao ni panike u slučaju pucanja kondoma.

 

Poboljašava libido

Što više masturbirate, to ćete se ugodnije osjećati u vlastitom tijelu. Stručnjaci kažu kako je važno, ukoliko nemate partnera i ne seksate se, mozak održavati u stanju seksualne stimuliranosti kako ne biste izgubili želju za seksom.

Foto: iStock


 

Sve je po našem

Koga briga za njegov omljeni položaj? Masturbacija je samo za vas i nema krivog načina. Bilo da to radite s rukom, prstima ili pod tušem... Na boku, leđima ili u kadi... Sve je dozvoljeno i to je odlično.

 

Osjećaj je fantastičan

Ovo je najbolji razlog da se odmah prihvatite posla.

 

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo