Osnovno pravilo u sekstingu je da se ne upuštate u to sa svakim!
 Foto: iStock
Naučite sve o seksi porukama

Začinite si dan i ... SEKSTAJTE!

Ako dobro sekstate, moći ćete izraziti svoje misli i želje puno lakše nego što biste to mogli oči u oči. Osim toga, sekstanje je odličan način da malo razbudite uspavanu vezu kojoj treba samo dobar poticaj da opet bude uzbudljiva kao nekoć...

Za one među nama koji nisu kod kuće s “dirty talk” stilom u vođenju ljubavi, odnosno izgovaranjem prostih i vulgarnih rečenica partneru (ili partnerici) s ciljem da se situacija još više zakuha, sekstanje (prijevod engleske novokovanice sexting nastale od riječi sex i texting) vjerojatno zvuči kao nešto što vam pristaje kao slonu kravata. Kod sekstanja je najgore što će uvijek ostati snimka vašeg pokušaja da “zagrijete” situaciju i rezultata koji je zvučao više kao da ste nastrani nego uspaljeni i vrckavi.

Bez brige, mnogo je takvih kao vi: provodimo cijele dane s mobitelima u ruci, no nekako nas plaši i blokira već i sama pomisao da taj isti mobitel upotrijebimo za seksi razgovore. No, kad se jednom uspijete riješiti tog straha, uvidjet ćete da sekstanje ima mnogo prednosti, a jedna od njih je to što vam omogućava da izrazite svoje misli i želje puno lakše nego što biste to mogli oči u oči, naročito ako ste inače stidljivi.

Osim toga, sekstanje je odličan način da malo razbudite uspavanu vezu kojoj treba samo dobar poticaj da opet bude uzbudljiva kao nekoć. Evo nekoliko savjeta kako sekstati, a da ne ispadnete smiješni, vulgarni ili očajni.

1. ISPITAJTE TEREN

Neki ljudi ne vole sekstanje i to je posve u redu. Seksolozi preporučuju da prvo provjerite je li vaš partner otvoren za eksplicitne poruke prije nego što uopće pomislite poslati takvo što. Tek tada možete ispitati reakciju s nekom nevinom porukom koja polako može voditi prema paprenijim stvarima. Jedan je od prijedloga seksologa da napišete kako razmišljate o njemu (ili njoj): nekoliko jednostavnih riječi dovoljno je da stvorite vrlo erotičnu sliku u nečijoj mašti.

2. KORAK PO KORAK

Seksolozi upozoravaju amatere u sekstanju na pravilo “manje je više”, koje je naročito važno kod “prljavih malih razgovora”. Važno je i da ne žurite i da svoje vragolaste misli pošaljete tek onda kad ste sigurni da možete vjerovati osobi kojoj ih šaljete. Vjerojatno mislite kako će ta poruka biti nešto jako intimno i tajnovito, nešto samo između vas dvoje, no istraživanja su pokazala da jedan seksting vide u prosjeku najmanje tri osobe. Bilo slučajno, bilo zato što se primatelj želi time pohvaliti ili zato što nije doživljena kako je pošiljatelj htio pa se primatelj ima potrebu narugati.

3. POŠALJITE ŠKAKLJIVU FOTOGRAFIJU

Naravno da ovo ne možete zaobići jer su eksplicitne fotografije jedna od ključnih stvari u sekstingu. No, seksolozi poručuju da pokušate razmišljati na kreativan način i malo dalje od onih predvidljivih dijelova tijela kao što su genitalni organi. Primjerice, fotografija na kojoj jedva uspijevate rukom prekriti dojke može biti uzbudljivija od neke fotke na kojoj pokazujete sve svoje adute kao na pladnju. I uvijek dobro razmislite prije nego što odlučite hoće li na fotografiji biti vidljivo vaše lice.

4. ZABORAVITE EMOTIKONE

Seksolozi upozoravaju da emotikoni mogu biti jednostavan i zabavan način da nekome poručite ono što biste mu voljeli reći, ali oni neće raspaliti vašeg partnera. Radije se oslonite na skraćene verzije svojih fantazija izražene samo riječima. Primjerice, umjesto emotikona koji pokazuje poljubac, opišite partneru kako i gdje biste ga ljubili i slično.

5. BUDITE OPREZNI!

Tehnologija se katkad zna s nama ružno našaliti, ali kad je riječ o seskstanju, takve šale sigurno ne želite i budite jako oprezni da ne pogriješite. Dobro provjerite kome i kako šaljete vrckavu poruku, a posebno bilo kakvu razgolićenu fotografiju. Svi smo zabunom poslali neku poruku na pogrešan broj ili smo slučajno odabrali opciju “pošalji svima”. Kad je riječ o sekstanju, to bi bila sramotna situacija od koje se ne biste tako brzo oporavili.

6. PRIČA MORA IMATI KRAJ

Seks uživo prirodno ima neki svoj kraj (više ili manje zadovoljavajući), ali kod seskstanja to ide malo teže. Kod sekstanja postoji tendencija da traje predugo, a tada stvari neizbježno postaju dosadne i prestaju biti uzbudljive. Kako biste to izbjegli, seksolozi predlažu da sugerirate neku “završnu točku”. Primjerice, možete reći “ako nastaviš to pisati, pozvat ću te k sebi” želite li da sekstanje završi seksom uživo. Ako ste više tip koji uživa u telefonskom seksu, onda neka trenutak kad vi osjetite da ste na vrhuncu uzbuđenja bude ujedno trenutak kad ćete prekinuti sekstanje. Važno je samo da uvijek na vidiku imate neki kraj jer će u protivnom jedino što ćete doživjeti biti bol u prstima od previše tipkanja.

Foto: iStock
Prije nego što učinite nešto što biste mogli požaliti, dobro razmislite, ako treba i nekoliko puta...

7. SEKSTAJTE S BLISKOM OSOBOM

Nemojte sekstati s osobom s kojom nikada niste imali spolni odnos. Biti pravi stručnjak u sekstanju znači znati što druga osoba voli u krevetu i znati dokle možete ići, a da se ona osjeća ugodno.

8. NE PIŠITE ROMANE

Vaše seksi poruke moraju biti kratke, sažete i vrlo jasne. Neka to budu vrlo jasni i kratki opisi, a ne nadugačko kao da pišete roman, jer na taj način ne možete nikoga uzbuditi.

9. ODBACITE AUTOCENZURU

Autocenzura nije najbolji prijatelj sekstanja. Budete li pisali kako želite da “zaroni u vas” ili da “želite biti njegova mačkica” umjesto da kažete jasno što točno želite da učini s vašom vaginom, samo ćete ga otjerati da potraži neku drugu partnericu za sekstanje (a možda i za seks).

10. I U SEKSTANJU POSTOJI PREDIGRA

Nemojte odmah prijeći na tvrde teme. Počnite s laganim, koketnim uvodom koji treba biti predigra prije nego što se stvari zagriju i postaju direktnije i “opakije”.


PRIMJERI ZA POČETNIKE

ZA PRIPREMU TERENA

  • “Stalno mislim na tebe”
  • “Pogodi što imam na sebi”
  • “Idem se istuširati, šteta što nisi tu”
  • “Htjela bih te vidjeti bez ičega”
  • “Jesi li za neku igricu?”

ZA NADRAŽIVANJE

  • “Imam seksi iznenađenje za tebe”
  • “Ne zanima me što ćemo večerati, ali znam što želim za desert”
  • “Sanjala sam nešto divno, voljela bih to isprobati u stvarnosti”
  • “Imam na sebi grudnjak i gaćice kakve ti voliš”
  • “Što bi mi radio da si sada tu?”
  • “Kako volim kad mi...”

ZA JAKO UZBUĐIVANJE

  • “Želim da me zadovoljiš...”
  • “Stalno zamišljam tvoje usne svugdje po sebi”
  • “Vlažna sam i čekam te”
  • “Na poslu sam i zamišljam kako se igramo na mom radnom stolu”
  • “Što bi napravio da se pojavim kod tebe ogrnuta samo kaputom?”

Linker
04. travanj 2024 00:24