Predanost i stalan rad na kvaliteti odnosa su dobitna kombinacija za uspješan brak.
 Unsplash
Stručnjaci otkrivaju

Zaboravljamo četiri bitne stvari - razlozi zbog kojih brakovi propadaju, a nismo toga ni svjesni

Možda vam se neke stvari čine kao sitnica, no s vremenom sitnica postaje ogroman problem preko kojeg se više ne prelazi. I ne da vam se truditi

Ulazite u brak zato što se volite i zato što želite provesti život zajedno. Sreća, idila, romantika i samo ljubav. No, nije svakom braku predodređen uspjeh... Jer, na početku je uvijek sve savršeno. Kad dođe stvarni život, dođu i problemi.

Stručnjaci zato navode četiri razloga zbog kojih brakovi najčešće ne uspijevaju.


Nedostatak komunikacije

Mnogi parovi ne znaju kako komunicirati svoje osjećaje da ih druga osoba razumije ili ne komuniciraju o osjećajima i problemima uopće.

Ovo može zvučati kao klišej, ali komunikacija je temelj svake veze. Kako od partnera možete očekivati da napravi pozitivne promjene s namjerom da poboljša odnos, ako on/ona ne zna da je promjena potrebna. Ne čitamo misli!

Izdvojite vrijeme za razgovor. Pričajte o svom danu i problemima koji vas muče. Redoviti razgovori neće vas dovesti do točke 'pucanja' i nakupljanja osjećaja.


Nedostatak brige

Svaki odnos dođe do točke kad sve 'maske padaju', odnosno ulazak u sigurnu zonu. Ona naravno ima svojih prednosti, no problemi nastaju kad se čovjek u udobnost previše 'ušuška'.

Zna se lako dogoditi da partneru sve rjeđe pokazujete koliko ga volite, cijenite i koliko se brinete za njegove/njene osjećaje. Stručnjaci kažu da brakovi imaju tendenciju da ne uspiju kad jedan (ili oba) partner prestane brinuti za drugog i kad se ljubav i prijateljstvo pretvore u ljutnju i zamjeranje. Nemojte da prođu tjedni ili mjeseci, a da ne odete na spoj. I nemojte uzimati partnera zdravo za gotovo.

Mali znak pažnje, komplimenti, slatka poruka mogu učiniti čuda. Njegujte svoj odnos sa zdravom dozom ljubavi i pažnje.

Foto: iStock
Ulaskom u brak seks ne smije nestati.


Nedostatak predanosti

Na braku se treba raditi. I ponekad jako puno. No, ako ste osoba koja ne voli sukobe ili brzo odustaje, možete doći do razvoda, a da se niste ni okrenuli. Sve je u redu, ako o problemu ne želite odmah razgovarati, ali ponašati se kao da on ne postoji, neće vam donijeti sreću u braku. Došlo je do teškog perioda, a vaše rješenje je jedino razvod, razmislite opet. Vidjet ćete da zajedno možete doći do brojnih rješenja. Ako se još volite.


Nedostatak intimnosti

Intimnost treba njegovati, hraniti i održavati. I kada život uzme maha seks pada na kraj liste prioriteta. Kažu da on nije najvažniji, ali ako ga nema, onda dolazi do velikog problema. Ponovno stvorite te intimne trenutke. Upalite mirisne svijeće, kuhajte zajedno uz dobru glazbu, opustite se uz čašu vina, zaboravite na mobitele…

Linker
15. travanj 2024 19:28