Čak i čišćenje može biti uzbudjivo ako mislite na cilj - dobar seks!
 Foto: Colourbox
"Naložite" vatru...

Za vruću atmosferu bitni su i najsitniji detalji

Ponekad, a pogotovo ako ste u dugogodišnjem braku ili vezi u kojemu vas je polako nagrizla rutina, o seksualnoj želji ovisi i okruženje u kojemu se odvijaju vaše seksualne igrice. Budimo iskreni, složit ćete se da ćete se prije uzbuditi ako je ambijent mirisan, čist i uredan, zar ne?

"Dome, slatki dome" sasvim je sigurno jedna od najtočnijih izreka, ali taj slatki dom ponekad može zasmetati našem spolno životu. Mnoga su istraživanja i ankete pokazali da ono što je ispod kreveta, u ormaru ili u kupaonici može itekako utjecati na naš libido, jednako kao prljavština i neugodni mirisi.

Umjesto nereda red

To je opipljiv ekvivalent neugodnom zadahu ili lošem ljubljenju. Ako je prostor u kojem živite neuredan, to može vašeg potencijalnog partnera navesti da se zapita u kojem još aspektu vašeg života vlada takav nered. Ako već jeste u vezi ili braku i vaša je spavaća soba puna neplaćenih računa, odložene odjeće i napola dovršenih projekata, vaš um vam vjerojatno stalno dovikuje: "Operi rublje, plati račune, završi posao...". Uz to se nije moguće opustiti, a kad se ne možete opustiti, nećete se moći ni dobro zabaviti. Dakle, uvedite red u svoje stvari: odlučite što ćete baciti, što pokloniti, a što sačuvati, ali na nekom drugom mjestu.

Sklonite obiteljske slike

Volite svoje roditelje, braću i sestre ili djecu, ali pomisao na to da vas "gledaju" u akciji može ubiti vašu spolnu želju. U spavaćoj sobi držite samo fotografije na kojima ste sami s partnerom. Pokušajte s fotkom vas dvoje na nezaboravnom godišnjem. Ili, kako biste razbudili osjećaje topline, ugode i senzualnosti, pokušajte ukrasiti prostoriju slikama iz prirode ili umjetničkim djelima zaobljenih linija i toplih boja. Imajte na umu da ono što prvo ugledate kad uđete u prostoriju određuje raspoloženje, pa zato takve slike ili skulpture postavite na mjesto na kojem će odmah privući pažnju.

Cheerful young couple holding picture frame to look through
Foto: Colourbox
Jedina dozvoljena fotografija u spavaćoj sobi je - vaša!

Zabranjen ulaz tehnologiji

Izbacite sve gadgete iz svog ljubavnog gnijezda. Spavaće sobe nisu namijenjene tome da budu kućni uredi. Drugim riječima, u toj prostoriji zaboravite na televiziju, iPad, iPod, iPhone, iBilo što... Sasvim je dovoljna obična, starinska budilica. Punjače za prijenosne uređaje premjestite iz spavaće sobe u neku drugu prostoriju, a mobitele i ostale uređaje isključite ili posve utišajte prije odlaska u krevet. Sve te stvarčice i njihovi zvukovi samo bi vas ometali u uživljavanju u intimnu atmosferu s partnerom.

Bez podsjetnika na bivšeg

Čuvanje predmeta dobivenih ili "zaostalih" od starih ljubavi održava živim sjećanje na tu osobu i mogu vas držati u nekoj vrsti seksualne blokade. Podsjećanje na vašeg bivšeg je poput stavljanja post it papirića kako ne biste zaboravili neki važan događaj ili sastanak. Rješenje je da te emotivno nabijene podsjetnike napokon posve izbacite iz svog života, a ako to baš nikako ne možete učiniti, onda ih barem spremite negdje gdje vam neće biti na oku. Izbacite stare stvari, a postavite slike sa sadašnjim partnerom: sasvim sigurno ima dobrih razloga zašto je bivši postao bivši.

Uredna i mirisna kupaonica

Svašta se ružno može naći u kupaonicama: kosa u odvodu, tragovi sapuna na pločicama, partnerova znojna odjeća ne baš ugodnog mirisa na podu ispred perilice za rublje. Takav prizor i neugodni mirisi sigurno u vama neće probuditi želju za seksom, nego za nasiljem. Stoga nabavite dekorativnu kutiju za rublje u koju će svi ukućani odlagati prljavu odjeću. Nastojte kupaonicu održavati urednom i mirisnom kako biste se u njoj zaista osjećali čisto, a možda dobili i inspiraciju za nešto uzbudljivije od pranja.

Krevet po mjeri

Krevet za jednu osobu, naravno, nije najbolje rješenje, ali ni king size krevet na kojem ćete ležati pola metra udaljeni jedno od drugog nije ništa bolji izbor. Najbolja je veličina ona na kojoj ćete i partner i vi moći udobno ležati, ne predaleko jedno od drugog, ali ni tako da jedno od vas pada na pod. Ako imate king size krevet, barem u fazi uspavljivanja budite zagrljeni. No, pazite i na dekorativne detalje jer, primjerice, krevet prekrcan jastucima može biti prepreka intimnosti. Na krevetu ipak mora biti mjesta i za vas dvoje.

Foto: Colourbox
Dovoljno velik je onaj krevet u kojemu niste predaleko jedno od drugoga...

Pomagala na dohvat ruke

Ništa ne ubija raspoloženje kao bjesomučna potraga za vibratorom ili kondomom u trenutku kad ste već oboje prilično zagrijani. Igračke za odrasle, kondomi, viagra, kontracepcija, lubrikant i ostali pribor trebaju vam biti na dohvat ruke. Ali samo vaše. Nećete se osjećati ugodno ako vaši proizvodi za užitak padnu u ruke djeci ili rodbini koja vam je došla u posjet. Prikladna vrećica ili kutija bit će dovoljne da pomagala držite čistim i na okupu, ali i na sigurnom mjestu od neželjenih pogleda. Najbolje je da odaberete ormarić ili ladicu pod ključem blizu kreveta. Tako ćete, u trenutku strasti, moći i bez gledanja dohvatiti ono što vam hitno treba.

Nježna rasvjeta

Osim ako uvijek ne inzistirate na seksu u mraku, stvorite nježno, difuzno osvjetljenje u spavaćoj sobi koje vas brzo može iz raspoloženja "baš mi se i ne da" prebaciti u "želim to odmah". Jednak učinak imat će i vatra u kaminu ili svijeće pored kade u kupaonici.

Spavaonica nije skladište

Prema postulatima feng shuija, drevne kineske vještine uređenja prostora i življenja u skladu s okolinom, prostor ispod kreveta trebao bi biti čist. Ako su ispod kreveta neki predmeti, vaša podsvijest zna za to, pa razvija osjećaje koje ti predmeti pobuđuju u vama. Ležanje iznad predmeta koji vam uzburkavaju emocije nije ugodno ni opuštajuće. Ako zbog nedostatka prostora morate nešto držati ispod kreveta, neka to budu samo predmeti vezani za spavanje i ugodu, poput noćne odjeće ili posteljine. Sve ono što u vama ne budi tople i ugodne osjećaje ne može ići pod krevet želite li da u njemu bude zabavno i uzbudljivo.

Stvorite seksi utočište

Jeste li se ikada pitali zašto je tako lako voditi ljubav u hotelskim sobama? To je zato što su uredne, imaju lijepu posteljinu i mekane jastuke i - što je najbolje - ništa vas ne podsjeća ni na što. Pretvorite i svoju spavaću sobu u privlačno utočište za seks: opremite je tako da jedva čekate da se sa svojim partnerom zavučete u njega. Poderane i isprane plahte, grube jastučnice i posteljina neće vas naročito inspirirati. Zato ne žalite truda i koju kunu da ih zamijenite primamljivima, podatnima i privlačnima.

Linker
24. travanj 2024 18:52