Muškarci stalno o njemu maštaju...

Volite jutarnji seks? Iznenadit ćete se što to govori o vama...

Svi oni koji vole jutarnji seks imaju zajedničku jednu stvar, potvrdila je nedavna znanstvena studija...

 

Tragajući za odgovorom koji tip seksa može pomoći muškarcima kod problema erektilne disfunkcije, stručnjaci su došli do odgovora da je to - jutarnji seks. Razlog? Razina testosterona je u jutarnjim satima najveća.

 

Produktivni, opušteni i ...

S druge, pak, strane, istraživanje provedeno ove godine u Velikoj Britaniji pokazalo je da nas seks na početku dana čini i produktivnijima.

Također je dokazano, i u vezi je s prethodnim zaključcima, kako seks tijekom jutra smanjuje negativan utjecaj stresa. A spomenimo i ono što je za ovu priču najzanimljivije - pokazalo se i da je među ljudima koji preferiraju ovu vrstu aktivnosti u ranu zoru, dosta onih s visokim koeficijentom inteligencije.

Istraživači s Oxforda i Coventryja također su otkrili da seks ima moć osnažiti naše pamćenje, komunikacijske vještine te orijentaciju.

Ali prednosti seksa ovdje ne prestaju. Istraživanje objavljeno u magazinu American Journal of Cardiology pokazalo je da muškarci kojima se posreći dva puta tjedno imaju 45% manju vjerojatnost za srčani udar.

Foto: Shutterstock

 

Čuva zdravlje prostate

Seksualni odnosi koji dovode muškarce do ejakulacije sprečavaju i rak prostate. Naime, opsežno istraživanje provedeno na 30 tisuća muškaraca pokazalo je kako oni koji ejakuliraju pet puta tjedno imaju 33 posto manje šanse da obole od raka prostate.

No, ako vas ni to još uvijek nije uvjerilo kako je dobro više voditi računa o svom seksualnom životu, možda sljedeća činjenica hoće...

Seks će vam pomoći kod mršavljenja - i ne, to nije još jedan od mitova koje nam "serviraju", već dokazana činjenica. Naime, za vrijeme seksa proizvodi se prirodni amfetamin koji regulira apetit. Aha! Pa se stoga preporuča, osim zdravije prehrane i redovitog vježbanja u svoj dnevni raspored uvrstiti i ovu vruću aktivnost. Naravno, ako ste je kojim slučajem, zaboravili.

Ako je uz to još i ujutro, pa gdje ćeš bolje...

Na kraju, dodajmo još kako voljeti jutarnji seks ne znači samo maštati, odnosno pričati o njemu, već ga i provoditi. Stoga, manje pričajte, više radite.

 

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo