Ovo nije vodič kako biste stavili još jednu crticu u knjižicu osvojenih žena, ovo je vodič za one koji možda u rastavljenoj ženi pronađu ljubav svog života, a ne znaju se snaći.
 Foto: iStock
Četiri su tipa

Vodič za frajere: Kako uspješno uletiti razvedenim ženama

Ljeto je i vrijeme je za laganije štivo. Nastavljamo s blogom jedne vrlo zanimljive žene.

Piše: Maja Bernat


Moram priznati da ovo sunce i jadranska sol imaju odličan utjecaj na moždane vijuge :)
Šogorica i ja svaki dan uz kavicu imamo pregršt tema. Za svakog, naravno, znamo što je najbolje za njega i što bi trebao napraviti... Vidi se da imamo vremena više od ljenjivca koji visi na grani. Pri tom nas dvije savršene naravno, nema nam ravnih, skoro pa ćemo dobiti olimpijsku medalju za soljenje pameti...

Uglavnom, pričajući tako skužile smo da ima par vrsta žena koje su se razvele te za svaku postoji poprilično dobar ulet koji bi trebao funkcionirati! A s obzirom na to da nismo sebične, odlučile smo ih podijeliti s vama i olakšati vam muku prvog uleta (koji vam, ruku na srce, baš i ne ide najbolje).

1. RAZVEDENE ŽDERAČICE MUŠKARACA

Ako niste pod punom ratnom spremom kao da idete u pohod na osvajanje Mount Everesta, ovdje dečki moji, odmah prijeđite na točku dva. Ovo su žene kojima ne treba muškarac. One su snažne, jake i neovisne. Udale su se iz samo sebi poznatih razloga i čim im se dragi nije uklapao u sliku razvele su se bez ijedne prolivene suze, dok njihov bivši i danas kupuje veliki pakung maramica na sniženju kako bi obrisao sve suze za njom.

Ova žena će vas uzeti kada joj trebate i ispljunuti vas u trenutku kad više niste dorasli zadatku.

Njoj ste samo zabava i sredit će vas gore od bogomoljke. Ako ste osjećajan muškarac koji želi ljubav - bježite! Ako me niste čuli prvi put, da ponovim: BJEŽITE!!! Nećete se ni snaći, a već ćete ostati uplakani i sami. No, ako želite izazov i ako ste spremni na kratkotrajnu i ludu avanturu, na pravom ste mjestu. Budite (glumite) nezainteresiran frajer i postat ćete joj izazov. Ni slučajno nemojte sliniti i pokazati da umirete kad ju vidite onako zgodnu i sređenu. Taj tren, kad shvati da vas ima u šaci, više nećete biti zanimljivi. Ne zovite stalno i imajte obaveze. Kad shvati da vam nije sve u životu, poželjeti će vas imati. No uvijek budite spremni da je ova veza vožnja na vrtuljku. U određenom ćete trenutku ići prebrzo i jenostavno izletjeti. Molim bez suza!

2. RAZVEDENE UCVILJENICE

Ovo su žene koje se nažalost nisu htjele rastati. Ali život je takav, kako je netko lijepo rekaao - čupav i dlakav. I jednostavno ne možete nekoga prisliti na vezu ili brak. One bi i dan danas željele biti u braku sa svojim bivšim i puno njih još uvijek pati, tiho ili na glas. One su jako povrijeđene i s njima fakat treba pažljivo. Uspjeh nije uvijek zagarantiran, jer koliko god im trubili svi oko njih da je život jedan, ali vrijedan i da treba ići naprijed nekad se jednostavno žene vraćaju kao bumeranzi ili se jednostavno prepuste tuzi, ubijanju u čokoladi i slinjenju nad romantičnim filmovima i chic lit knjigama.

Dečki moji, ako ste pametni i uporni, ovdje vam se dobro piše.

Kao prvo, sa njima trebate postati prijatelj i čak jedno vrijeme biti rame za plakanje. Budite suosjećajni do krajnjih granica, makar suosjećajnost čupali iz petnih žila, ali ima da ju slušate. Ima da kimate glavom dok ona neumorno cvili kako ju je ostavio i kako je on ljubav njenog života i kako više nikada nikaj ne bu bilo isto. Klimaj, plači s njom, tapšaj ju, zagrli, budi uz nju i - hop, s malo spretnosti, postat ćeš onaj kojeg će zavoljeti, kojeg će zvati i uz kojeg će se dobro osjećati. A bivši će polako ishlapiti kao rosa u podne. I zapamtite: o bivšem nikad ništa loše. Slušanje o njemu vam je bila ulaznica, osim toga, da je nije ostavio, vi je ne biste imali.

3. RAZVEDENE SLOBODNJAČE

Ovo je grupica žena koje su se razvele i odlučile da je to to što se braka tiče. Bilo iz razočaranja prošlim brakom ili okusom novopridošle slobode, one više ne žele ni brak ni vezivanje. Udale su se iz ljubavi, fulale priču, okrenule stranicu i jednostavno ne žele cijelu priču prolaziti ispočetka.

One vjeruju da su svi muškarci isti i da su sve veze iste, te da nema smisla ponavljati gradivo.

Njima sada treba neobavezna veza i izlasci, jer na kraju krajeva ne žele biti same, ali ako želite nešto više od tog - načekat ćete se. Stoga ako vam ova vrsta razvedenice zapne za oko krenite polako. Budite jako dobar ljubavnik, vodite ju na super zabavna mjesta, neka se uz vas osjeća kao princeza. Nemojte ju forsirati jer ćete ju izgubiti. A ako vam se baš jako, jako sviđa i mislite da je žena vašeg života onda se oboružajte strpljenjem i budite dobar dečko s malom dozom zloće.... Na kraju priče, žene ipak vole fakine. Omjer zloće i dragosti odredite sami. Recept ne postoji i za svaku je ženu drugačiji. Na kraju je bitno da ju uvjerite da ipak nisu svi muškarci isti.

4. RAZVEDENE SAMO MAME

One su se razvele i više ne žele muškarca u svom životu. One imaju djecu i žele se posvetiti samo njima i u

potpunosti njima i za vjeke vjekova njima dok ne skuže da će kad tad ostati same i pregažene vremenom, jer će djeca otići svojim stazama, ali tad će već biti kasno. Ovo je dragi dečki tvrdi orah.

Ako vam se luđački ne sviđa - krenite dalje, a ako volite izazove - ovo je materijal za vas. Nemojte me krivo shvatiti, ovo nisu loše žene, one su samo putem zaboravile na sebe. Zaboravile su da i one ovdje postoje i da će djeca kad tad otići i da ne trebaju biti centar svemira. Također, ako niste spremni biti super prema tim klincima i prema bilo kojim klincima iz bivših brakova vaših partnerica, nestanite čim prije i krenite na žene bez povijesti. Naime, tko nije spreman biti super s djecom, koja nisu ništa kriva, neće imati ni dobru ni sretnu vezu. Znači, ako ste se baš namjerili na ovaj tip žene krenite stvarno polako. Od druženja u parku ili nazovi slučajnih susreta u dućanu. Probajte skužiti njena dnevna kretanja, ali ne baš da glumite CIA agenta... I jednostvano tu i tamo iskočite i uskočite u njen život. Nastojte joj biti pri ruci pogotovo kad treba nešto popraviti u kući, jer i onim najsamosvjesnijima treba muška ruka kad nam pukne guma na autu. I, ponavljam, budite super s klincima, ali onak' iz srca, ne lažno, jer laž se osjeti... I doći će vrijeme kad će i samo mama shvatiti da nije tako loše imati opet nekog uz sebe, a vi ćete osvojiti ženu koju ste željeli!

I za kraj: Ako niste ok dečko, maknite se od razvedenica... One su pune iskustva i znaju što hoće. Ne treba im netko tko se još uvijek traži, lebdi i ne zna što bi. Osim u prvom slučaju... Tad se ni takvi dečki neće snaći i skužiti što se dogodilo...

Pusek!

Maju možete pratiti i na njezinom Instagram profilu @majazmaja78

Linker
05. travanj 2024 00:18