O daaa!

Vodič kroz orgazam i masturbaciju (čak i ako mislite da vam ne treba)

Što ne znamo o masturbaciji, koje aplikacije će vas oduševiti, koliko vrsta orgazama ima... Ovaj vodič ne želite propustiti!

 

Nakon što ste vidjeli naslov ovog članka, najvjerojatnije su vam neke od ovih misli prošle kroz glavu:

  • Zašto netko treba vodič za masturbaciju kada to dolazi prirodno?
  • Super, neke nova tehnika!
  • Što će mi to?! Sve ionako znam...
  • Možda će netko konačno odgovoriti na pitanja koja nam je neugodno pitati!
  • Ništa novo, samo pokušavaju namamiti čitatelje.

Bez obzira koji ste od ovih gore navedenih grupa - čak i vi, broj 4 - možda ćete se ugodno iznenaditi da postoji jako puno informacija o ženskom užitku.

 

Što ne znamo o masturbiranju?

- Ima puno žena koje su, kao djevojčice, slučajno otkrile masturbaciju, a ima i onih koji su to tek počele raditi nakon 30-e - rekla je stručnjakinja za veze i seksualnost Irene Fehr.

Prema Nacionalnom istraživanju seksualnog zdravlja i ponašanja u 2010., 72 posto žena u dobi od 25-29 je masturbiralo u posljednjih 90 dana, ali u drugim dobnim skupinama, taj broj je pao na 60 posto.

 

Zašto to ne rade svi?

Okruženi smo savjetima koji nam govore da ako ne masturbiramo ili ako imamo problema s postizanjem orgazma, da se samo trebamo opustiti i dodirnuti prava mjesta. I nerijetko je rezultat toga da se mnoge žene srame jer se osjećaju da to 'ne rade ispravno'.

I Fehr kaže da bi problem mogao proizaći iz činjenice da su sve žene drugačije. Kada je riječ o orgazmu, žene se mogu seksualno uzbuditi na različite načine; nekim ženama su klitorisni živčani završeci blizu površine, i lagani dodir će im biti dovoljan, dok su nekima oni udaljeniji te im je postizanje vrhunca teže.

 

Za neke od tih žena, živahni ružičasti vibrator nije odgovor, jer ono što im zaista treba, kako bi im se pobudila želja, je vanjska, energična stimulacija od strane partnera. 

 

Osvježavajući 'tečaj'

Ono što vam treba je dobro istraživanje vlastitih intimnih dijelova. Za one koji redovito masturbiraju, savjetuje stručnjakinja, je najbolje da svoja seksualna pomagala ostave da strane i da koriste alate s kojima su rođeni.

Dajte si vremena i stvorite ugođaj (možda vam se čini glupo, ali mirisne svijeće i umirujuća glazba zaista pomažu).

- Mnoge žene će naučiti kako pomoću vibratora postići orgazam, ali često ne znaju što im se zapravo odgovara - objašnjava Fehr.

- Vaš prst ima tisuće živčanih završetaka i ako istražujete svoje tijelo prstom, registrirat ćete puno više. To je teže za žene jer je potrebno više vremena i strpljenja i da vidite što se događa tamo dolje - nastavlja Fehr.

Dodaje da je ovo više od samog trljanja. Umjesto da idete ravno na taj veliki O, pokušajte, kad ih dodirujete, gledati vaše usne i klitoris u zrcalu. Eksperimentirajte s različitim senzacijama i pratite kako se mijenjaju. Čak i ako ne dođe do orgazma, to je još uvijek ugodno iskustvo, a Fehr kaže kako je uklanjanje tog cilja korisno za neke žene. Također će vam pomoći kako biste znali što tražite od partnera.

Foto: Istock

Različite vrste orgazma

Žene nemaju samo sposobnost dosezanja orgazama kroz stimulaciju klitorisa i vaginalnu stimulaciju. Kroz duboku, masirajuću  penetraciju, neke žene također mogu doživjeti cervikalne orgazme. Pojedine žene mogu imati orgazme grudi, kao posljedica nadraživanja cijelih grudi ili samo bradavica ili orgazme cijelog tijela bez ikakvog genitalnog dodira.

Neki sretnici ga mogu postići čak i kad im se koljena dodirnu ili zahvaljujući tehnikama disanja.

Ako želite razviti svoju sposobnost uživanja u bilo kojem od ovih orgazma, evo nekoliko izvrsnih stvari na raspolaganju.

 

Dobra trgovina seksualnim igračkama

Zaposlenici mnogih od tih trgovina imaju enciklopedijsko znanje o užitku te su ga spremni podijeliti s kupcima. Ne biste vjerovali koliko lubrikanata za užitak postoji…

 

HappyPlayTime

Ova aplikacija (isprobajte, barem ćete se nasmijati) donosi zabavno učenje različitih tehnika masturbiranja, a tu je i poučna strana aplikacije koja vam donosi niz činjenica o orgazmu.

Na njoj imate i malu maskotu u obliku vagine koja vas upozorava kada griješite, a kada činite 'pravu stvar'.

 

Orgazmična meditacija

Ona aktivira određene dijelove mozga, a naglasak je na laganom milovanju osjetljive zone. Tako se s partnerom povezujete na jednom dubljem nivou.

Ova tehnika  se izvodi tako da vam partner prstima stimulira vaginu 15 minuta bez prekida. Cilj je apsolutno opuštanje i oslobađanje uma, a ne vrhunac (koji je s lijep dodatak).

 

 

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo