primimo se posla

Velika seksi analiza: koje poze najviše volimo, koliko se zapravo seksamo, tko prakticira grubo, a tko malo nježnije

Seksperti su odlučili saznati koliko smo uopće zadovoljni akcijom između plahti.

 

Dok su neki pomno birali koje će fotke odabrati za highlightse na Instagramu, LELO ekipa je marljivo skupljala podatke o seksi navikama svojih kupaca. Njihova globalna anketa o seksualnom zadovoljstvu na koju je odgovorilo preko 10,000 ispitanika, otkrila je nekoliko vrlo interesantnih detalja.

 

Tko se može pohvaliti s najviše seksa?

Kada govorimo o samoj količini seksa, dobna skupina od 31-40 godina, te nakon njih, 25-30-godišnjaci nalaze se pri samom svjetskom vrhu. Prenosimo i komentar jednog od ispitanika (34), 'Proveo sam cijeli pubertet i dobar dio mladosti zabrinut hoću li se ikada poseksati. No u jednom sam momentu odrastao i shvatio da seks radi toga kako bih mogao reći da sam se seksao, zaista nije vrijedan toga, seks je ipak nešto više.'

Totalno se slažemo - glavni kriterij dobrog seksa definitivno nije broj partnera, niti godine 'staža', takoreći, već koliko se dobro zbog i tijekom seksa osjećamo.

Geografski gledano, Švicarska, Brazil i Grčka prednjače po prosječnom broju partnera s 15-20. Amerikanci, Talijani i Španjolci kao prosjek navode 1-3 partnera, dok su Englezi i Hrvati u zlatnoj sredini s prosječno 4-8 partnera. Važno je istaknuti kako se, globalno gledajući, prosječan broj seksualnih partnera nalazi između 10 i 20. Što to, dakle, seks i dalje čini temom o kojoj se najviše čita, a najmanje priča?

 

Kako se seksamo?

Doggy poza i dalje ostaje na tronu omiljenog položaja s čak 50.41% glasova. Popularna kaubojka našla se na drugom mjestu s 38.24%, nakon koje slijedi klasična misionarska poza s 34.66%. Poza 69 prvi je izbor 17.69% ispitanika (totalna slučajnost).

Kada govorimo o ponašanju, samopouzdanje je definitivno ključna riječ, i to potvrđuje 52.15% ispitanika. 32.46% žele snažnog i agresivnog, dominantnog partnera, nekoga tko će sve držati pod kontrolom, nekoga bez previše inhibicija. 17% odgovora opisalo je nježnog i strpljivog partnera.

Pronaći partnera koji u potpunosti odgovara vašim seksualnim i emocionalnim potrebama nije lako, i definitivno nije tako česta pojava, štogod tvrdili scenaristi romantičnih komedija. Ako ste upravo vi uspjeli pronaći tako nešto, potrudite se kako biste to i zadržali. Seksualna kompatibilnost nije nedostižna, te se može postići trudom - na kraju je na vama samima da procijenite vrijedi li netko vašeg truda ili ne.

 

Sada kada smo vidjeli kvantitetu, kako stojimo s kvalitetom?

Većina ispitanika svoj je seksualni život ocijenila kao dobar (29.26%), dok je čak 18.57% taj aspekt svog života nazvala nepostojećim! Samo je 17.89% izabralo pridjev avanturistički kako bi opisali svoj seksualni život, dok se 4.95% može pohvaliti s fantastičnim životom u spavaćoj sobi - bravo!

 

Najveći krivac za manjak seksa je, pogodili ste, stres, s čak 57.46% glasova. Naravno da postoje načini kako spriječiti stres, ali to znači posvetiti se sebi i pobrinuti se da vaše zdravlje i dobrobit uvijek budu na prvom mjestu. Koliko ste puta to čuli? Nažalost, ne postoji prečac.

 

Nakon stresa, dolazi gotovo jednako popularan problem - ne volimo vlastito tijelo. Mnogo je toga napisano na tu temu, ali na kraju dana sve se svodi na vrlo jednostavnu premisu - imate jedno tijelo, volite ga. Vaš partner voli vaše tijelo jer voli vas. Ako ste u vezi s nekim tko vas posramljuje zbog vašeg tijela i ako se zbog te osobe osjećate loše, vrijeme je da to ostavite iza sebe.

Možda najzanimljivije od svega, 20.86% posto ispitanika proglasilo  je mobitele najvećim mood-killerom. Budimo realni, mobiteli nisu loša stvar, neke aplikacije mogu čak i pridonijeti raznolikom i zabavnom seksualnom životu. No, događa li vam se da svake noću krevetu gledate u mobitel umjesto u svojeg partnera, možda je vrijeme da mali detox od večernjeg scrollanja po Instagramu.

 

Što radimo kako bismo bili bolji?

Od Kegelovih vježbi do masaže prostate i svega između - odgađanja orgazma, vježbi disanja i lijekova, najviše je glasova otišlo na redovitu masturbaciju i upotrebu seks igračaka, čak 62.85% i 70.27%. LELO je ipak odredišna adresa za kupnju seks igračaka tako da nismo iznenađeni ovim postocima, ali dobro je znati kako smo spremni uložiti u vlastiti užitak.

Što se masturbacije tiče, 59.20% sudionika izjavilo je kako masturbira nekoliko puta tjedno, a čak 12.37% i do nekoliko puta na dan.

Osim što vam pomaže pri postizanju orgazma i pri upoznavanju vlastitog tijela, masturbacija itekako može poslužiti i kao odličan način za rješavanje nakupljenog stresa. Sljedeći puta kada ćete biti pod stresom i neraspoloženi za ikakve horizontalne aktivnosti, pokušajte se uzeti malo vremena za sebe. Možda vas dovoljno opusti da se predomislite i oko samog seksa.

 

I na kraju, doživljavamo li redovito orgazam?

59.26% ispitanika do orgazma dolazi nekoliko puta tjedno, 18.23% jednom tjedno, a 12.43% sretnika doživi orgazam više puta dnevno. Samo 0.99% sudionika izjavilo je kako nikada nisu doživjeli orgazam. Ako ste i vi među njima, evo vam cilja za 2019. godinu - možda se čini kao nebitna stvar pored novog posla, povišice, putovanja - ali doživjeti orgazam znači poznavati svoje tijelo, opuštenost sa samima sobom i novi nivo intimnosti s partnerom. Na kraju krajeva, i LELO je ovdje s jednim jedinim ciljem - pomoći vam da dostignete svoj vrhunac.

 

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo