A kako bi bilo da si još noćas ugodite?
 Foto: iStock
Muškarci vole ženski orgazam

Vaš veliki O važan je i njemu

Nemojte sumnjati, muškarcima je itekako važno da njihova partnerica uživa u seksu s njima, jer time potvrđuju svoje muževne i ljubavničke sposobnosti.

Seksolozi se slažu da je ženski orgazam doista nešto posebno. Zbog tjelesne građe i nije tako jednostavno postići sve ono što dobar orgazam pruža ženama. Prema nekim podacima, samo jedna od četiri žene redovito doživi orgazam tijekom snošaja, a trećina žena ne doživi ga gotovo nikad. Nije ni čudo da ženski orgazam ima tako važno mjesto, i kod žena i kod muškaraca

Pravi položaj

Mnoge žene mogu postići vrhunac tijekom oralnog seksa ili dodirivanja, ali ne i tijekom snošaja. Velikom broju žena potrebna je stimulacija klitorisa da bi doživjele seksualni vrhunac, a to se ne događa tijekom svakog spolnog odnosa. Točnije, stimulacija klitorisa trljanjem moguća je tijekom snošaja samo u odgovarajućem položaju. No, vjerojatno će trebati neko vrijeme i dosta vježbe da pronađete taj položaj.

Užitak bez orgazma

Mnoge žene tijekom vođenja ljubavi žele ostvariti intimnost i osjećaj povezanosti barem jednako toliko koliko žele postići orgazam. Kod žena vrijedi stav da nešto što je ugodno i zadovoljavajuće samo po sebi jest vrhunac i nije potrebno tražiti više. Dakle, nije nužno postići orgazam da biste doživjeli vrhunac užitka.

Vaš orgazam vrhunac je noći

Često se smatra da muškarci žude za seksom samo kako bi zadovoljili svoje tjelesne potrebe, no istina nije baš tako jednostrana. Muškarcima je itekako važno da njihova partnerica uživa u seksu s njima, jer time potvrđuju svoje muževne i ljubavničke sposobnosti. Primjerice, jeste li ikada vidjeli muškarca nakon što je promaknut na poslu? Ili kada je klub za koji navija osvojio prvenstvo? Muškarac tada postaje malo viši, prsa su mu isturenija, stav ponosniji. Takvom osjećaju uspješnosti muškarci teže i u spavaćoj sobi.

A happy young couple looking into each other's eyes lovingly
Foto: iStock
Čak i ako vaš partner već spava, nakon što ste obostranim orgazmom završili spolni odnos, budite uvjereni da sanja o šampionskim uspjesima.

Orgazam nas zbližava

Orgazam pokreće zbivanja u našem mozgu pa jače lučimo hormon oksitocin, koji nazivaju i "ljubavno ljepilo", a to vrijedi i za žene i za muškarce. Njegovo nas djelovanje povezuje, uživamo u bliskosti i sve oko nas čini nam se divno. A muškarci nikako ne žele taj osjećaj imati samo za sebe, žele ga dijeliti s partnericom.

Privatni show

Muškarce izluđuje i dodatno pali kad vide da je žena izgubila kontrolu nad sobom zbog užitka, kad joj se grče prsti na nogama, kad si grize usnicu, kad zabacuje glavu i otkriva vrat... to je za muškarce nešto posebno. A dodatnu važnost ima što takav vatreni govor tijela vide samo oni i nitko više.

Neodoljiv glas
Muškarci kažu kako njihove partnerice podižu glas uglavnom u dvjema situacijama: kad su jako ljute na njih ili kad su jako sretne s njima. A strastveni glas kad su na rubu orgazma svakako spada u drugu kategoriju.

Žele znati da nam je dobro kao i njima

Kako bi muškarac znao da žena uživa u postelji s njim, treba mu neka povratna informacija. To mu je važno jer će zahvaljujući partneričinim signalima idući put nastojati pružiti još bolju 'uslugu'. Muškarci su čitali o tome da žena može uživati u seksu i bez orgazma, ali to ne znači da će biti manje posvećeni svom ljubavničkom zadatku.

Važna im je naša sreća

Muškarci obožavaju usrećivati i darivati voljenu ženu. A po njihovu shvaćanju, i orgazam se može smatrati poklonom - zanimljivim, raspamećujućim, a pritom i jeftinijim nego što su nakit ili buket cvijeća.

Seksi rumenilo

Izgled seksualno uzbuđene žene - disanje je ubrzano, pogled strastven, koža blago zacrvenjena - dodatno raspaljuje muškarce. Takvo seksi rumenilo, po muškom shvaćanju, ženama odlično stoji.

Impresionirani su

Muškarci znaju da žena može doživjeti višestruki orgazam. Takav oblik užitka oni ne mogu osjetiti, pa onda još više uživaju promatrajući ženu kako uživa u lančanim orgazmima. Ta više nego ugodna pojava u muškom shvaćanju i doživljavanju seksa s pravom je dobila mitske razmjere.


Iz glave, a ne iz međunožja

Seksolozi kažu da je ključ za otkrivanje seksualnih potencijala skriven u glavi, a ne među nogama. Tvrde da je orgazam zapravo mentalni, a ne fizički odgovor osobe. Doista, nova istraživanja dokazuju da kvaliteta vaše emocionalne povezanosti s partnerom određuje kvalitetu orgazma. Dakle, hoćete li postići orgazam te hoćete li se dobro s time osjećati ovisi o tome kako i koliko ste povezani s partnerom, kao i o maženju i "pravim" postupcima i položajima.

Osjećate li se loše i nezadovoljno sobom i svojom seksualnošću, možda će se doista i ispuniti vaše negativne misli. Ako, primjerice, mislite da ste na vrhuncu seksualnosti bili u svojim 20-im ili 30-im godinama, vaše tijelo neće nikad kasnije postići istu razinu zadovoljstva kao tada. Negativne misli mogu potkopati i um i tijelo, zbog čega si uskraćujete godine zadovoljstva.

Linker
24. travanj 2024 04:10