Kuća duhova

U mojoj kući ljubavi već neko vrijeme ne stanuje nitko...

Već godinama tražim kuću gdje stanuje ljubav, a ispadne mi da ona stanuje u horoskopu, i to u petoj kući, i to s Venerom unutra.

 

Eto me u vakuumu! Međuprostor/među-vrijeme ili polu-prostor/poluvrijeme ili pak, skroz pojednostavljeno – između veza.

 

Cirkus i lunapark

Kažu astrolozi da je peta kuća natalnog horoskopa ona u kojoj se nalaze sve naše veze, ljubavi (no ne i brak) i odnos prema ljubavi. Ne možeš vjerovati! Već godinama tražim kuću gdje stanuje ljubav, a ispadne mi da ona stanuje u horoskopu, i to u petoj kući, i to s Venerom unutra.

Doduše, ne bih se u potpunosti složila s astrologijom jer u mojoj kući ljubavi već neko vrijeme ne stanuje nitko.

Venera je na godišnjem, a kuća ljubavi pretvorila se u kuću duhova. No, kad sam već kod astrologije, u tu moju petu kuću ljubavi uskoro će ući Jupiter - planeta sreće.

Pa eto, logikom i zbrajanjem dolazim do zaključka da će se moja kuća duhova pretvoriti u vašar, cirkus i lunapark pun šarenih svjetala, šećerne vune, glasne muzike i gužve.

I kad smo već kod lunaparka... moj ljubavni život, u nešto proširenom astrološkom vokabularu, postao bi stoga spora vožnja drndavim vozilom gdje svako malo iz tame izleti neki Voldemort (zli čarobnjak iz serije romana o Harryju Potteru) da me nasmrt uplaši me svojim zloslutnim smijehom i škiljavim očima. Ma samo neka dođe! Kao da ga se bojim!

Neka uđe i Jupiter! Neka se otvore prozori! Neka propuh iznese onaj ustajali zrak! Neka uđe svjetlo! Neka igre počnu!

 

Kakve to muškarce biram?

Ovaj moj bivši više nije niti Voldemort, jer i taj (čije ime ne spominjemo) izaziva osjećaj jer izaziva strah. Ovaj moj Voldemort, čije ime pak ja neću spomenuti, izaziva neku slabu ljutnju, prvo na njega pa na sebe samu, i nakon samo trenutak-dva, ja i od toga odustanem. Do kuda moraš ženu dovesti da izgubi želju mijenjati muškarca? Koliko jako moraš držati nogu na gasu da joj se motor pregrije? Koliko sebičan moraš biti da ona čeka Jupitera doma radije nego tebe? Naposljetku, kakve to muškarce biram(o)? Voldemorta - glavom i bradom!

Silva je danas zaključila da planira uskoro otići u umobolnicu Vrapče da prošeće neobavezno po hodnicima, jer s obzirom na to da je sada već sigurno da bi se njezinom dragom mogla pripisati klinička dijagnoza, smatra da su joj tamo ogromne šanse za zaljubiti se. Ma neeee! Ne želi Silva klin klinom izbiti, Silva nije niti približno toliko jednostavna. Silva samo želi bez sumnje ustanoviti vlastiti poremećaj, vlastiti emocionalni disbalans, te potvrditi svoj krivo postavljen benchmark. Niti ona se više Voldemorta ne boji.

Ne mogu da se ne nasmijem! Ludnica je tek početna točka, a nad mojom petom kućom upravo se otvara šator i zabadaju se zastavice. No, zadatak nam nije nimalo lak - Jupiteru i meni - jer puno ljudi je na ovom svijetu (preko 7 milijardi) pa ti nađi ona 2-3 muškarca! Zato nema vremena za gubljenje!

 

Put pod noge dok još imamo volje. Dok još imamo hrabrosti! Voldemort je, poput Vuka, otpuhao moju kućicu (moju petu kućicu) pa mi je sad kućom postao svijet. Baš kako to Jupiter i voli :)

 

Tko se boji Vuka još, tri za groš, tri za groš.

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo