'Nisam očekivala bajku i znam da svi rade preveliku famu oko 'prvog puta', no jednostavno sam htjela da mi to nešto znači.'
 Foto: iStock
Čekanje se isplatilo

'Tek sam s 29 godina izgubila nevinost i nisam požalila'

Prijateljica Katarina otvoreno je razgovarala o svom 'statusu djevice' u kasnim 20-ima. Navikla je ona na svakojake komentare prijatelja i poznanika, a sa mnom je odlučila podijeliti neke od njih, kao i razloge 'čekanja'.

Imam 28 godina i djevica sam. Koliko djevojaka u kasnim 20-ima poznajete, a da se nikad nisu seksale? Još razmišljate? E, pa ja imam tu prijateljicu. Katarina je izgubila je nevinost sa 29 godina. I ne, nije se čuvala za brak, nije čekala 'onog pravog', već se 'to', kako ona kaže, jednostavno nije dogodilo. Na posljednjoj kavi prepričavala mi je taj, za nju novi i drugačiji svijet.

- Možeš li ti vjerovati da sam čekala toliko dugo? No, kad bolje razmislim, sad u ovoj dobi, kad su mi se stvari manje-više posložile nije ni loše imati neko sasvim novo iskustvo. Barem ti sa mnom na kavi nikad nije dosadno - rekla je kroz smijeh.

Katarina se nikad nije sramila svog 'statusa djevice'. Dapače, nije se libila na raznim druženjima, kad bi se potegla tema seksa, to spomenuti. Bez zadrške. I divim joj se zbog toga. Upravo zato sam i odlučila pisati upravo o ovoj temi, jer vjerujem da vas ima još. I smatrate da nešto nije s vama u redu, a to uopće nije istina. Da se vratimo na Katarinu. Pričajući o njenom 'problemu', nismo mogle zaobići ni razne reakcije njenih prijatelja i poznanika. I dok je većina na njenu znakovitu rečenicu: 'Imam 28 godina i još sam djevica', razgoračila oči i ostala bez teksta, bilo je i onih s raznim pitanjima. Nabrojala ih je nekoliko.

Zar imaš lokot 'tamo dolje'?

- Ovo je jedno od najčešćih pitanja. A što da odgovorim na to? Naravno da nemam lokot, nema posebnog ključića koji se nalazi na dnu oceana, a koji otključava moje dragocjene privatne dijelove - govori mi. U njenoj obitelji otvoreno se pričalo o seksu, zato i ona nije imala problema razgovarati o manjku istoga. Kad je imala priliku na prvoj godini faksa na ljetovanju izgubiti nevinost, nije to htjela učiniti s Talijanom kojeg, kaže, nikad više neće vidjeti.

- Nisam očekivala bajku i znam da svi rade preveliku famu oko 'prvog puta', no jednostavno sam htjela da mi to nešto znači. Nisam to htjela samo odraditi. I ne vidim ništa loše u tome - kaže. Njena odluka da čeka nije imala nikakve veze sa sramežljivošću ili vjerom. Bila je, kaže, jednostavno čudna djevica koja je pomalo gubila samopouzdanje.

Foto: iStock
Tijekom puberteta Katarina je bila nezadovoljna svojim tijelom i dečke nije puštala blizu.

Čega se zapravo bojiš?

- Nema sumnje da sam tijekom puberteta bila nezadovoljna svojim tijelom. S 54 kila sam se popela na 81. Kad se nisam htjela skinuti u kupaći kostim na plaži, znala sam da nešto moram promijeniti - rekla je. Krenula je u teretanu i promijenila prehranu, te su se kilogrami polako počeli topili. No, Katarini je trebalo vremena da zavoli svoje tijelo i da se bez osjećaja srama i nelagode skine pred dečkom. Nije nikoga, kaže, htjela pustiti blizu.

Kako su dečki s kojima si hodala reagirali?

- Naravno da na prvom spoju nisam otvorila dušu. Bila sam majstor u mijenjanju tema. Dva dečka su me ostavila kad sam im rekla da se nikad nisam seksala. Nije mi to baš bilo jasno. Valjda su mislili da nešto nije u redu sa mnom. Kao 'imam 25' i ništa - rekla mi je iskreno. I nakon toga nije se htjela ni upuštati u veze.

Da li ti privatni dijelovi uopće funkcioniraju?

- O da. Pitanje svih pitanja. Testirala sam ih i ponosno i glasno kažem 'da' - smije se Katarina. Konačno je upoznala dečka koji ju je osvojio na prvu i sva njena sramežljivost i nesigurnost pred njim nisu imale šansu. Nije ga se htjela odreći. Njemu nije smetalo što je djevica. Spavali su nakon mjesec dana veze.

- Sad mogu reći da mi uopće nije žao što sam čekala toliko dugo. Nemam osjećaj da sam nešto propustila. Barem sad to nadoknađujem. Ne bismo smjeli zbog pritiska okoline uskočiti u krevet s prvim frajerom kojeg vidimo. Netko je spreman sa 17, netko s 22, a eto meni se to dogodilo s 29 godina. I nisam požalila - zaključila je.

  • neoguljena jabuka, 100 g
  • naranča, 100 g
  • neoguljene kruška, 50 g
  • kivi, 40 g
  • cimet

Priprema:

  1. Jabuci i kruški uklonite sredinu, a kivi i naranču ogulite.
  2. Voće izrežite na kocke, pomiješajte i pospite cimetom.

Dobar tek!

Linker
12. travanj 2024 20:51