Svijet seksa

Svi žele znati, ali rijetki pitaju: Jesam li dobar u krevetu?

Šest je osnovnih znakova koji upućuju na to jesu li nam ljubavničke sposobnosti onakve kakve priželjkujemo. Upoznajte se s njima i otkrijte jeste li u krevetu baš toliko dobri kao što biste željeli...

Bez obzira je li riječ o vezi koja traje već godinama ili o seksu na jednu noć, mnogi su se sasvim sigurno barem jednom za to vrijeme zapitali jesu li dobri ljubavnici. Ipak, koliko god željeli čuti istinu, zapravo priželjkuju da će čuti hvalospjeve na račun svoje umješnosti vođenja ljubavi.

 

Neke odgovore teško je čuti

Odgovor kao što je: „Zlato, ne brini, imao(la) sam i gore...“ bio bi preveliki udarac. Međutim, za očekivati je da se neki od nas ne bi baš mogli pohvaliti svojim ljubavničkim sposobnostima.

 

Nije važno tko je kriv, ali...

Ako vam se ikada dogodilo da već nakon nekoliko trenutaka splasne atmosfera u vašem ljubavnom klinču ili vaš partner radi nešto potpuno suprotno od onoga što biste željeli ili očekivali, moguće je da se između vas događa nešto čudno. To, naravno, možete pripisati sebi, ali i njemu. No, kako ne biste lutali u otkrivanju uzroka, prvo doznajte možete li na osnovu ovih šest znakova reći da ste baš vi loš(a) ljubavnik(ca) u vašoj vezi ili ipak možete prebaciti krivnju...

Foto: iStock

   

1. Zanima vas isključivo vlastiti užitak

Kao što znate za „tango“ je potrebno (barem) dvoje. Ako se fokusirate samo na sebe i vlastite užitke teško da će vam biti zabavno jer će vas parter u određenom trenutku prozrijeti. A to znači ne samo da nećete doći do vrhunca kojemu ste se nadali, već biste mogli ono što je trebao biti dobar seks pretvoriti u mučnu svađu... Ne budite toliko sebični. Osim ako nismo potpuno u krivu, i vašem je parneru u najmanju ruku jednako stalo do dobrog seksualnog odnosa, kao i vama. Uostalom, i on ima pravo na svoje užitke jednako koliko i vi na svoje.

 

2. Žuri vam se do velikog O

Iako su mnogi opterećeni time da li njihov seksualni odnos dovoljno dugo traje, damo se kladiti kako se maratonskom seksu ne vesele baš svi. Ipak, to ne znači da mu kraj treba doći već nakon minutu, dvije. Nikada, ali nikada nemojte preskakati predigru. Ona je začin koja će vaš intimni čin učiniti slađim bez obzira koliko on u konačnici trajao. No, žurite li, pa s poljupca odmah prelazite na penetraciju, mogli biste ostati i iznenađeni i razočarani jer bi vam moćni „O“ mogao „pobjeći“, a partner bi vas mogao prijeko gledati jer ste upropastili trenutke koji su mogli biti vrlo uzbudljivi.

Foto: iStock

 

3. Sve o čemu razmišljate je orgazam

Da, orgazam jest fantastičan osjećaj i pruža nevjerojatnu energiju, međutim, nepravedno bi bilo na seksualni odnos gledati samo kroz njega. Ukoliko vaš partner ne može doći do vrhunca, nemojte ga požurivati jer ćete mu na taj način samo stvoriti nepotreban pritisak. Prepustite se nježnostima, probudite maštu, dodirujte se, ljubite gdje nikad niste, masirajte... Možda vas iznenadi koliko intimni trenuci mogu biti uzbudljivi i bez da jedno od vas postigne orgazam. A tko zna, možda baš takvim pristupom riješite problem postizanja vrhunca.

 

4. Ne razmišljate o svojim željama

Upuštate li se u seksualni odnos samo zato što mislite da se to od vas očekuje, definitivno imate problem. Ako pritom još i glumite da uživate, krajnje je vrijeme da razmislite zašto to radite i hitno nešto poduzmete. Na ovaj način ne samo da radite protiv sebe i svojih želja, već podsvjesno iskrivljujete sliku o tome što seksualni odnos zapravo jest. S vremenom, nemojte se iznenaditi, u potpunosti ćete izgubiti volju za seksom, a partner će ostati zbunjen jer ste šutjeli o problemu za koji znate samo vi. Biti dobar ljubavnik ili ljubavnica znači razgovarati i o problemima u postelji.

Foto: iStock

 

5. Nakon seksa, sve utihne

Nakon vođenja ljubavi partneri su obično ozareni i emotivni. Većina ih se najčešće na još nekoliko trenutaka zagrli, razmjeni nježne poljupce i priča o iskustvima svršenog čina ili o planovima za budućnost...
Događa li vam se pak da partner brzo ustane iz kreveta ili se nakon seksa bez riječi okrene na drugu stranu, vrlo je vjerojatno da se za vrijeme seksa dogodilo nešto, hmmm, čudno. Ako sami ne možete doći do zaključka koji je razlog tomu, pitajte partnera. Možda je riječ tek o sitnici koju možete popraviti bez puno truda, ali je niste svjesni.

 

6. Nikad ne pričate o seksu

Biti dobar ljubavnik ili ljubavnica ne znači samo biti zvijezda u krevetu. Svi problemi kreću od loše komunikacije. Naime, ako baš nikada s partnerom ne pričate o seksu vrlo je moguće da ćete na tom polju nekad u životu (ili češće) imati problem. Pitate se zašto? Pa, zato što je teško postići ikakav napredak ako ne razgovarate. Ako vam je seks super, tim više, pretvorite tabu u temu o kojoj volite razgovarati jer vam „praktični dio“ tako dobro ide. I nemojte misliti ako ste o seksu pričali jučer, da ne morate više nikad. Upravo suprotno, pričajte o njemu opet već danas. To vam može samo donijeti još jednu partiju dobrog seksa više.

 

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Možda će vas zanimati i ovo